| Door: Sander Potjer. | Categorie: Algemeen.

Winnaars van de J!OSCAR awards tijdens J and Beyond

joscars-2010

Foto door: Kristoffer Sandven

Tijdens de internationale Joomla conferentie J and Beyond zijn de winnaars van de allereerste J!OSCAR awards bekend gemaakt. Het was de eerste keer dat deze J!OSCAR (Joomla Open Source Creative and Artistic Recognition) awards zijn uitgereikt. De awards show werd gepresenteerd door Brian Teeman en Johan Janssens, beide co-founders van Joomla. Voor elke award werd een persoon - uit een van de 27 aanwezige landen - gevraagd om de award uit te reiken.

JoomlaCommunity.nl was genomineerd voor de "Web Site Community" en Marijke Stuivenberg voor de categorieën "Forum Junkie" en "Documentation Junkie" maar beiden hebben deze awards helaas niet gewonnen.

Toch hebben de awards een Nederlands tintje gekregen, de speciaal samengestelde jury van personen uit de internationale Joomla community heeft de "Outstanding personal achievement" award toegekend aan Peter van Westen. Peter heeft handige extensies gemaakt waarvan vele Joomla gebruikers dagelijks dankbaar gebruik van maken. Je kunt deze extensies vinden op zijn website NºNumber. Daarnaast heeft hij veel werk verricht voor de Joomla Extensions Directory door diverse aanpassingen te maken waardoor het beheer sneller en eenvoudiger is geworden. Peter, van harte gefeliciteerd met deze zeer verdiende erkenning!

Onderstaand volgt een overzicht van de winnaars van de diverse categorieën:

Web Site Community

Web Site Non-Profit

Web Site Corporate

Web Site Blog

Component

Module or Plugin

Administrator only extension

Commercial Template

Free Template

Forum Junkie

Code Junkie

Blog Junkie

Documentation Junkie

Special award: Joomla! Innovation of the year

Special award: Outstanding personal achievement