LET OP: Deze workshop is afgelast ivm de corona-maatregelen.

Je ziet ze vaak op websites: rekentools waarmee je kunt uitrekenen hoeveel je kunt lenen, hoeveel je kunt besparen als je overstapt naar een andere leverancier, welk apparaat het meest geschikt voor je is, of tools waarmee je zelfs complete offertes kunt laten samenstellen... Al die tools zijn op dezelfde manier opgebouwd: de bezoeker vult een aantal gegevens in, en op de achtergrond wordt een berekening uitgevoerd die een bepaald resultaat genereert.

In deze workshop leer je zelf zo’n tool maken, voor Joomla, met behulp van RSForm Pro. We maken berekeningen die direct zichtbaar zijn, maar ook berekeningen waarbij de uitkomst in het bedanktbericht wordt getoond, of in de bevestigingsmail of de PDF die meegestuurd wordt met de bevestigingsmail.

Voor al die mogelijkheden maken we formulieren, die je aan het eind kunt downloaden om ze zelf verder te ontwikkelen of naar je eigen wensen aan te passen.  

Je leert onder andere:

  • de ingebouwde rekenvelden van RSForm Pro gebruiken
  • rekenen met behulp van PHP-scripts
  • Javascript gebruiken om berekeningen voorwaarden mee te geven
  • de resultaten van de berekening tonen in het bedanktbericht
  • de resultaten van de berekening tonen in de bevestigingsmail
  • de resultaten van de berekening tonen in de PDF

We starten met het bouwen van een eenvoudig formulier dat we steeds verder uitbouwen.

We werken op een oefensite waar RSForm Pro op geïnstalleerd is. Na afloop kun je je eigen formulier en een aantal voorbeeldformulieren als download meenemen, zodat je ze kunt hergebruiken op je eigen site(s).

Een licentie voor één jaar RSForm Pro is bij de prijs inbegrepen.

Benodigd niveau

In deze workshop gaan we PHP-scripts toepassen. Je hoeft geen diepgaande kennis van PHP te hebben, maar je moet er ook weer niet bang voor zijn.

Ervaring met RSForm Pro is wél noodzakelijk voor deze workshop. Weet je nog niets van RSForm Pro, volg dan eerst de eendaagse basis workshop.

Praktische informatie

Datum: donderdag 7 mei 2020, 13:30-17:00 uur
Locatie: Arnhem, exacte locatie volgt
Aantal deelnemers: maximaal 8
Docent: Anja de Crom
Wat heb je nodig: Behalve je eigen laptop hoef je niets mee te nemen. Je werkt in een oefensite die wij voor je hebben klaargezet.

Wij zorgen voor koffie, thee en water.

Je kunt deze workshop ook boeken voor een groep van drie of meer deelnemers, of bij jou op locatie. Informeer naar de mogelijkheden: 026 - 737 0231 of kijk op www.weblab42.nl

Reageer

1000 Resterende tekens

Details

Categorie
Joomla! cursussen en trainingen

Datum
Donderdag 7 mei 2020

Tijd
13:30 - 17:00 uur

Locatie
Bij Arnhem, exacte locatie volgt

Open in Google Maps