Op 12 februari komt de gebruikersgroep weer samen in Grand cafe Metropole. Het is mogelijk om een hapje vooraf te eten op deze locatie! Deze avond hebben we Rachel Walraven te gast. Zij geeft de presentatie/workshop: Zelf een Joomla! template maken (voor Absolute beginners)

Tijdens de presentatie gaan we kijken hoe je eenvoudig kan beginnen met het maken van je eigen Joomla template. Je leert uit welke bestanden een template bestaat, hoe je aan kan geven waar een module positie moet komen en hoe je je eigen template installeert op een site.

We houden het simpel. Geen PHP code (nou ja, een beetje dan) en andere moeilijke dingen. Wel is het fijn als je HTML en CSS kennis hebt. Dat wordt namelijk niet behandeld en is wel nodig om een template te maken.

Wil je zelf al dingen uitproberen? Zorg dan dat je een testinstallatie van Joomla hebt (online of op je laptop).

Aan het eind van de avond heb je de basiskennis om een eigen template te bouwen.

In een vervolg JUG gaan we een stap verder en gaan we aan de slag met een ‘kale’ basistemplate waar bijvoorbeeld al wel Bootstrap en Font Awesome in zit (en meer handige dingen).

Wil je ook komen?

Aanmelden kan op onze Meetup-event!

Omdat we deze keer in een grand café zitten kan daar op eigen kosten drinken worden besteld. Als je zin hebt kan je hier ook vooraf eten, natuurlijk ook op eigen kosten. Rond half zes daar verzamelen voor het avondeten is dan verstandig. 

Reageer

1000 Resterende tekens

Details

Categorie
Joomla Gebruikersgroep Arnhem-Nijmegen

Datum
Woensdag 12 februari 2020

Tijd
19:30 - 21:30 uur

Locatie
Bij Grand Café Metropole
Steenstraat 68, 6828 CN Arnhem
Open in Google Maps