CustomFieldsWanneer je in Joomla een artikel, gebruiker of contactpersoon aanmaakte of bewerkte, kon je tot voor kort alleen de standaardvelden invullen die Joomla beschikbaar stelde. Maar wat nu als je extra tekst of informatie zou willen toevoegen? Dan had je daar vóór Joomla 3.7 geen mogelijkheden voor. Maar vanaf Joomla 3.7 kun je wel extra velden (custom fields) toevoegen aan de artikel-, gebruikers- en contactpersoneneditor. Een heel handige functionaliteit, met veel mogelijkheden!

Stel, je hebt een blogwebsite waar meerdere auteurs voor schrijven, en je wilt dat elke auteur een korte biografie toevoegt bij zijn of haar artikelen. Dan kun je daar een custom field voor maken. En dit custom field wordt bij het blogartikel getoond.

Er zijn 15 types extra velden beschikbaar. Een simpel tekstveld, een afbeeldingenkiezer, SQL-veld, kalenderveld, kleurveld etc. In de nabije toekomst zullen er nog meer veldtypes worden toegevoegd aan Joomla.

Ruud van Zuidam gaat er ons alles over vertellen en we gaan er deze avond in een mini-workshop ook zelf mee aan de slag.

De avond wordt in 4 delen van ongeveer 30 minuten opgesplitst:

Basic:

  • Introductie, wat zijn Joomla custom fields (algemeen)
  • Aan het werk met custom fields. Je gaat zelf artikelen maken en daar custom fields aan toevoegen

Advanced:

  • Custom fields in overrides en layouts
  • Aan het werk met custom fields. Je gaat onder leiding van Ruud zelf artikeloverrides maken en custom fields toevoegen

Praktische organisatie:
We werken in groepjes van 3 personen met één laptop met daarop een reeds voorgeïnstaleerde Joomlawebsite met blog-voorbeelddata (localhost met Xampp of UwAmp o.i.d) en een Code-editor (Notepad++, Webuilder o.i.d).

Neem dus je laptop mee! En, belangrijk, installeer alvast een Joomlawebsite met blog-voorbeelddata op localhost, zodat we direct aan de slag kunnen.

blogdata

Deelname

Voor HCC-leden is deelnemen aan de thema-avonden gratis. Niet-leden betalen € 5,- als bijdrage in de kosten.

Over de locatie

Zalencentrum Trinitas
Coehoorn van Scheltingaweg 1
8442 EZ  Heerenveen


Reageer

1000 Resterende tekens

Details

Categorie
Joomla Gebruikersgroep Heerenveen

Datum
Dinsdag 7 november 2017

Tijd
19:30 - 22:30 uur

Locatie
Bij Zalencentrum Trinitas
Coehoorn van Scheltingaweg 1, 8442 EZ Heerenveen, The Netherlands
Open in Google Maps