Nieuws uit de gemeenschap

We bespreken de nieuwtjes en ontwikkelingen binnen de Joomla gemeenschap.

Een App, van je mooie responsive website, op alle mobiele telefoons door Fred van de Neut

Dan heb je een mooie responsive website voor je klant gemaakt, dan wil je natuurlijk als je klant deze website op zijn/haar iPhone, iPad, Android of Windows telefoon wil plaatsen, dat dit gepaard gaat met een mooi bijpassend icon i.p.v. het standaard Joomla! icon. We kunnen natuurlijk voor wat betreft de iPhone en iPad met Xcode hiervoor aan de gang maar dat is voor velen een stap te ver. We kunnen dit voor wat betreft de iPhone en iPad ook maken met behulp van de iPhone-configuratieprogramma op de Mac, maar niet iedereen heeft een Mac. En dan nog hebben we het alleen maar voor de iPhone en iPad. En we willen dit natuurlijk ook voor de klanten die een Android of Windows telefoon hebben beschikbaar stellen. Er is een mogelijkheid om dit in één keer voor de iPhone, iPad, Android en Windows telefoon en tevens voor de desktopbrowsers (Firefox, Chrome, Safari, IE, Edge) te doen. Deze avond een uitleg hierover.

Een horizontale Timeline via Google Spreadsheets en dit op de Joomla! website door Fred van de Neut

Wil je jouw levensverhaal vertellen of de belangrijkste momenten van jouw 50-jarig jubilerend bedrijf of andere mijlpalen publiceren dan is een horizontale timeline een uitstekend stukje software wat je hiervoor kan gebruiken. Het mooie is dat nagenoeg alle data niet op jouw website staat maar her en der op het internet. Via Google Spreadsheet plaats je per record een gebeurtenis. De software pakt deze Google spreadsheet op en laat van elk record in de timeline de gebeurtenis zien. Dit kan zijn tekst(en), foto(’s), video(‘s), muziek, Joomla! artikel(s), en combinaties hiervan, etc. etc. Deze avond een uitleg hierover.

Privacy Tools Suite door Roland Dalmulder

In Joomla 3.9.0 komt er een aantal nieuwe extensies mee onder de naam Privacy Tools Suite. In deze korte uitleg gaat Roland het een en ander laten zien van wat het allemaal kan.


Alles onder voorbehoud

Routebeschrijving

Kom je met de auto dan is het even opletten. Rij aan op Hoogvliet maar kies de afslag 17a Pernis. Zodra je bij de stoplichten sta, sla links af en blijf rechtdoor rijden het bedrijventerrein Gadering op, aan de linkerhand zie je dan La Cocotte staan.

Kom je eten?

Voor aanvang eten we ook altijd met een groepje, altijd erg gezellig. Vanaf 17:30 uur bestellen we in de brasserie. Zie de website van La Cocotte voor de menukaart.

Kosten

Deelname in 2018 is € 5,00 per persoon per bijeenkomst. Van deze bijdrage worden onkosten zoals de huur van de zaal en onkosten van sprekers vergoed. Alle consumpties reken je zelf direct af aan de kassa.

Sponsoren

Dit jaar worden de bijeenkomsten gesponsord door

JUG010 Sponsoren 2018

Vragen?

Aanmelden om eens te komen presenteren? Een voorstel voor het programma? Mail aan rotterdam@joomlacommunity.nl. Via jug010.nl kun je aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Over de locatie

Brasserie La Cocotte
Nieuwe Langeweg 21, 3194 DC Hoogvliet

Parkeren is gratis via parkeerplaatsen naast het pand.
Dineren is hier zeker mogelijk.

Brasserie La Cocotte

 

Reageer

1000 Resterende tekens

Details

Categorie
Joomla Gebruikersgroep Rotterdam

Datum
Dinsdag 17 juli 2018

Tijd
19:00 - 22:30 uur

Locatie
Bij Brasserie La Cocotte
Nieuwe Langeweg 21, 3194 DC Hoogvliet
Open in Google Maps