Let op! Vanaf vandaag starten wij op een nieuwe locatie: Buurtcentrum Voorn Utrecht
Akkrumerraklaan 101, 3544 TT Utrecht, Nederland

11 september: presentatie Extra velden / Custom Fields

Voor vanavond heeft Frits Jongbloets een presentatie voorbereid over extra velden.
Sinds kort kun je in Joomla zelf extra velden definiëren. Denk aan een website met recepten. Recepten bestaan uit een paar vaste onderdelen, zoals een lijst met ingrediënten en een bereidingswijze. Je kunt deze onderdelen na elkaar in de tekst van een artikel typen. Maar  je geeft meer structuur aan de informatie als je afzonderlijke velden hebt voor de ingrediënten en voor de bereidingswijze. Dat heeft voordelen, zowel voor de beheerders van de informatie als voor de bezoekers.

Voorheen was dit in Joomla alleen mogelijk als je een extensie installeerde zoals DP Fields, K2 of Form2Content - of als je zelf een extensie kon programmeren. Sinds versie 3.7.0 zit deze mogelijkheid in de basisinstallatie van Joomla zelf.

Wat kun je met deze extra velden? En zijn die extensies nu in één klap overbodig geworden? Dat gaan we samen bekijken en bespreken.

En we doen dat op onze nieuwe locatie: Buurtcentrum Voorn, Akkrumerraklaan 101-131 in Utrecht.

 

Na de pauze Dokter Joomla!

Heb je vragen over Joomla? Problemen met updaten, foutmeldingen? Kom langs en we helpen je.

Zelf presenteren?

Stuur een e-mail naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je zelf een keer een presentatie wil geven.

Heb je een suggestie voor een presentatie, dan vernemen we die graag via Google Form.

JUG 030 Utrecht Twitter

Welkom!

We zien je graag op onze bijeenkomsten. Iedereen is welkom, of je nou een doorgewinterde websitebouwer of extensie-ontwikkelaar bent of startende Joomla! gebruiker, professional of hobbyist. We zijn er voor elkaar.

We vinden het prettig als je je vooraf aanmeldt voor onze bijeenkomsten.

Toegang: 5 euro, incl. koffie of thee.

Graag vooraf hieronder aanmelden.

 

 En zó ziet het er van binnen uit...

Onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen? ABONNEER!

Over de locatie

Vanaf september 2017 vinden onze bijeenkomsten plaats in Buurtcentrum Voorn, Akkrumerraklaan 101-131, 3544 TT Utrecht. Gratis parkeren. Bushalte Burgemeester Verderlaan op ca. 500 meter (bus 4). Binnen 12 minuten van Utrecht CS naar het Buurtcentrum! Bushalte Korianderstraat op 15 minuten lopen (bus 28, doet er iets langer over dan bus 4).

 

nieuwe ruimte JUG Utrecht 2

Reageer

1000 Resterende tekens