maandag 03 mei 2021
  6.1K Visits
Ik wil mijn toekomstige gebruikers met minimale inspanning en niet het zoveelste account laten inloggen op de website. De gebruikelijke media Google, FB, Insta en Twitter zijn het meest voor de hand liggend.

Tot heden gebruikte ik Easy GCalendar om de aankomende agendameldingen weer te geven op de frontpage. Dit werkte perfect. Totdat vandaag opeens de site offline ging met de volgende melding.


403
{ "error": { "code": 403, "message": "Requests from referer \u003cempty\u003e are blocked.", "errors": [ { "message": "Requests from referer \u003cempty\u003e are blocked.", "domain": "global", "reason": "forbidden" } ], "status": "PERMISSION_DENIED" } }Overigens geeft de gewone agendaweergave in Joomla geen probleem. Deze module maakt gebruik van een api voor de agenda en een voor de maps in de agendameldingen. Nogmaals dit werkte feilloos.

Vandaag heb ik Social Login geinstalleerd. In eerste instantie kreeg ik vage fouten. Daarom had ik het vervangen door Akeeba Social Login, maar dat gaf alleen maar meer problemen. Dus ben ik gewoon terug naar Social Login.

Ik heb in Google Cloud Platform een derde project aangemaakt met api en 0Auth2.0 credentials om mee in te loggen. Allles is gecontroleerd en vastgesteld dat de koppelingen juist zijn. Klik ik Google aan dan verschijnt de melding:


Fout 400: redirect_uri_mismatch
The redirect URI in the request, https://www.geopendedeur.online/?option=com_slogin&task=check&plugin=google, does not match the ones authorized for the OAuth client. To update the authorized redirect URIs, visit: https://console.developers.google.com/apis/credentials/oauthclient/596137420649-ehfkfgervvp9hvehv0pm9t5o2ovtoufj.apps.googleusercontent.com?project=596137420649Dit is vreemd daar het eigen domein automatisch is gekoppeld als deze door Google in geverfieerd. Ook al voeg ik zowel het domein met http en https toe, blijft het probleem. Voeg ik *.geopendedeur.online/* toe: idem.

Maak ik een koppeling met Facebook aan, die gecontroleerd is op juistheid door Facebook, dan krijg ik de melding:


Warning
URL kan niet worden geladen: Het domein van deze URL is niet toegevoegd aan de domeinen van deze app. Voeg alle domeinen en subdomeinen van je app toe aan het veld Appdomeinen in de instellingen van je app om deze URL te kunnen laden.controleer je het echter in het dev profiel van FB dan staan de domeinen zowel met http als https gekoppeld.

Twitter moet nog worden beoordeeld door Twitter dus daar weet ik nog niks van.

Hoe is het mogelijk dat alle platforms problemen geven, terwijl ik alle instellingen nu 100x heb gecheckt en mijn inzien alles goed heb staan. Ik ben zie door de bomen het bos niet meer. Uit de FB Community komt geen reactie en de firma Google is uiteraard onbereikbaar om hulp te vragen.

Wie heeft een briljant idee?
6 maanden geleden
·
#22812
Akeeba Social Login werkt perfect met de juiste instellingen en is ook recent bijgewerkt. Social Login heeft al twee jaar geen update meer gehad, dus die zou ik niet gebruiken.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!
Sorry de discussie is momenteel gesloten. U kunt nu geen reactie plaatsen.