zondag 31 mei 2020
  2.7K Visits
Iemand ervaring met BTW-check in combinatie met RS-form. Bedrijven 0% BTW en consumenten 21%. Zie dat het in de shops kan, maar heb 2 producten. Om daar een webshop voor te nemen ...

Hoor het graag.
meer dan een maand geleden
·
#21344
Hoi Patrick,

Ik weet niet of je dit bedoelt maar als de BTW op de 2 producten 0% is dan vermeld je dat toch gewoon in de tekst en neem je hierover niets mee in de berekening van het RSforms Pro formulier.
meer dan een maand geleden
·
#21345
Hoi Fred,
Excuses, ik maak een fout. Normaal gesproken moet er 21% btw afgedragen worden, echter bedrijven die een juist btw-nummer invullen zouden 0% berekend moeten krijgen. Er is een VIES-register waar et gechecked zou kunnen worden.

Groet,
Patrick
meer dan een maand geleden
·
#21347
He Patrick,

Dat is inderdaad heel wat anders. Nu ben ik zelf wel ca 25 jaar belastinginstructeur (inkomsten en loonbelasting) geweest maar van het het VIES-register fenomeen neem ik nu voor het eerst van mijn leven kennis. Met andere woorden wist niet van het bestaan hiervan. Wat jij dus wil is een RSform formulier waarop als men het belastingnummer invult dit in de database van de belastingdienst check. Komt het daarin niet voor dan wordt er 21% berekend komt het daarin wel voor dan wordt er 0% berekend. Klopt dit?
meer dan een maand geleden
·
#21348
Als het gaat om een check op Nederlandse BTW-nummers dan geeft de EU website aan dat dit online helemaal niet te kunnen.

zie: https://europa.eu/youreurope/business/taxation/vat/check-vat-number-vies/index_nl.htm

zie ook de bijlage
meer dan een maand geleden
·
#21362
Hoi Fred,

Nee het gaat om een check via vies, in hoeverre dit werkt maak niet veel uit. Het is wat het is. Ik kan er bij rsjoomla niet verder mee komen. Weet dat hikashop en j2store wel zoiets hebben.

Groet,
Patrick
meer dan een maand geleden
·
#21487
In de Hikashop-documentatie staat op https://www.hikashop.com/support/documentation/54-hikashop-config.html#main_taxes

You can set it to check that it conforms to the format specifications defined by each European country or, on top of that, validate the VAT number against the European VAT checking web service (Only available if you have the PHP SOAP extension installed on your PHP. If not, an error message will be displayed to the user).


Hikashop controleert de notatie, maar niet of het nummer daadwerkelijk bestaat. Of hiervoor een script/plugin/extensie bestaat weet ik niet, maar anders is zoiets wel te maken.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!
Sorry de discussie is momenteel gesloten. U kunt nu geen reactie plaatsen.