1. M
  2. Back-up en upgrade
  3. zaterdag 01 december 2018
Hallo Joomers,

Ik heb een vraag rond Joomla en PHP7. Het lijkt erop dat ik een probleem heb met een website te plaatsen op een server met PHP7. Sinds ik een website (in Joomla 3.9) verplaatst heb naar een server waar PHP7 op draait, ik op volgende error bots: 0 Error: 0 Call to a member function setQuery() on null. Dit ook met getQuery. Deze error verschijnt op talloze pagina's (waar waarschijnlijk steeds gebruikt gemaakt wordt van deze method.

Wanneer ik de server 'terug zet' op PHP5.6 blijft de melding dezelfde.

Iemand een idee? Is er een specifieke PHP module die hiermee te maken heeft, en ik misschien nog niet geinstalleerd heb... (nu ja, ik heb de vergelijking tussen de oude en nieuwe server wat modules betreft bekeken, en alle verschillen geinstalleerd).
Alle feedback is welkom.
thanks!
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hallo,
Heb je fout rapportage administrator > Algemene instellingen >tabblad server
Foutrapportage op maximum staan zodat je misschien meer foutregels te lezen krijg?
Maar vaak toch oude externe plug-in of extensies of Templates
lvda
  1. een week geleden
  2. Back-up en upgrade
  3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi "M". Volgens mij had je dit probleem inmiddels opgelost toch? Zou je het antwoord ook hier willen delen?
JDoc-vertaler, JPatch tester, JUG-organisator, moderator
Eigen site: https://www.hierbenikthuis.nl en van mijn loopgroep: https://www.loopgroep-arnhemia.nl
Assistant Team Leader van het Joomla Social Media Team
  1. een week geleden
  2. Back-up en upgrade
  3. # 2
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hallo,

Wel, het lijkt erop dat het geen PHP7 probleem is.
De code op de test als de productie-omgeving is dezelfde maar dus bij verplaatsen kreeg ik bovenstaande melding.
Hetgeen voor mij een (tijdelijke) oplossing bleek te zijn was om de $dbo= JFactory:: niet in een include ( <?php include 'page.php'; ?> te plaatsen, maar rechtstreeks in de pagina. Nuja, dit is niet de oplossing maar toont wel aan dat er op dat vlak iets verkeerd is. Misschien ligt het aan absolute/relatieve links. Dat moet ik nog nakijken.
  1. een week geleden
  2. Back-up en upgrade
  3. # 3
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
U mag echter niet reageren op dit bericht.