maandag 21 september 2020
  821 Visits
Ik kom er achter dat ik op een site geen menu-items kan maken of bewerken. Ik krijg de melding:

Cannot use object of type stdClass as array.


Ik kon online een boel oplossingen tegen in combinatie met Helix, maar die gebruik ik niet (ik gebruik een eigen template).

Als ik via de inspector kijk zie ik wel dat er wat mis gaat zie screenshot.

Ik heb de com_menus al een keer overschreven (zowel in de components als in de administrator/componants map).

Voor de volledigheid: De site is up-to-date (er staan geen updates en Joomla is 3.9.21), PHP versie is 7.4.10. De site gebruikt K2 voor de content.

Iemand een idee wat het kan zijn? En hoe ik het kan verhelpen?

Thanks, Rachel
meer dan een maand geleden
·
#21805
Geaccepteerde antwoord
Ik heb het gevonden. Het bleek in de Filter For K2 te zitten die al een tijdje niet meer wordt onderhouden. Ik heb hem verwijderd en alles werkt weer zoals het hoort.

Hartelijk dank allen voor het mee denken!

Groet,
Rachel
meer dan een maand geleden
·
#21796
Hallo Rachel,

doet zich het probleem voor in de backend of frontend?

En doet dit probleem zich ook voor met andere backend en/of frontend templates?

Gebruik je misschien webshop virtuemart? Kijk dan eens hier op het Duitse Joomla forum.

Groeten Ron :)
meer dan een maand geleden
·
#21797
Ha Ron,

Dank voor je reactie.
Het doet zich alleen voor in de back-end. Zowel met Isis als met Hathor.
Er is geen virtuemart geïnstalleerd.

Groet Rachel
meer dan een maand geleden
·
#21798
Zet de foutrapportage eens op ontwikkeling.
meer dan een maand geleden
·
#21800
Hallo Rachel,

op wat voor hosting platform draai Windows of Linux?

Is dit probleem ontstaan na een update van Joomla? En je hosting heeft deze misschien niet een server update of php update gedaan?

Zelf zou ik de site in testomgeving zetten op zelfde hosting pakket en daar de eigen gemaakt template verwijderen, k2 uitschakelen enz enz en zo proberen te achterhalen waar het hem in zit.

En een kopie van de site in testomgeving met akeeba is in 10 min gedaan.

Succes ermee.

Groeten Ron :)
meer dan een maand geleden
·
#21801
Zet de foutrapportage eens op ontwikkeling.

Ha Margreet, heb ik geprobeerd, maar er wordt geen extra melding gedaan.:(
meer dan een maand geleden
·
#21802
op wat voor hosting platform draai Windows of Linux?

Linux. Ik heb met andere sites op dezelfde server geen problemen.
Ik ga inderdaad maar een test maken en daar dingen uitzetten...
meer dan een maand geleden
·
#21803
Dit probleem heb ik eerder op het Engelstalige Joomla forum langs zien komen. Daar was het een non-core plugin die voor het probleem zorgde: https://forum.joomla.org/viewtopic.php?t=963165
Ook op de Joomla github repo is dit probleem langsgekomen: https://github.com/joomla/joomla-cms/issues/20878

Het probleem wordt vaak veroorzaakt door een verouderde non-core plugin, waarschijnlijk van plugin type "system" of "content".
meer dan een maand geleden
·
#21805
Geaccepteerde antwoord
Ik heb het gevonden. Het bleek in de Filter For K2 te zitten die al een tijdje niet meer wordt onderhouden. Ik heb hem verwijderd en alles werkt weer zoals het hoort.

Hartelijk dank allen voor het mee denken!

Groet,
Rachel
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!
Sorry de discussie is momenteel gesloten. U kunt nu geen reactie plaatsen.