1. Roeland Solcer
  2. Core extensies
  3. donderdag 21 februari 2019
Hallo beste mensen,
In de eerste plaats fijn dat ik hier lid mag zijn!
Ik heb een probleem en misschien kunnen jullie me helpen.
Ik heb onlangs een Nederlandse joomla website van 2.5 naar 3.1 gemigreerd via de gebruikelijke weg door de bestanden via de update functie van joomla direct te schrijven.

Dat is niet helemaal goed gegaan.

Bijna aan het eind kreeg ik een foutmelding die er ook op neer komt dat wsl. niet de hele database wijzigingen goed zijn verlopen. Gelukkig heb ik de meeste foutjes kunnen debuggen en nu is bijna alles weer werkend op een paar functies na.

Met name het Nederlandse taalpakket is beschermd ( behoort tot de core bestanden ) en was niet automatisch "ge-updated "..
Ook krijg ik de volgende foutmelding als ik verder wil updaten via de administrator / componenten/joomla update:

1054 Unknown column 'a.extra_query' in 'field list' SQL=SELECT DISTINCT a.update_site_id, a.type, a.location, a.last_check_timestamp, a.extra_query FROM #__update_sites AS a INNER JOIN #__update_sites_extensions AS b ON a.update_site_id = b.update_site_id WHERE a.enabled = 1 AND b.extension_id = 700

Hetzelfde geldt als ik een taal wil installeren via talen voor inhoud / installeer een taal ik krijg dan de foutmelding:

1054 Unknown column 'a.extra_query' in 'field list' SQL=SELECT DISTINCT a.update_site_id, a.type, a.location, a.last_check_timestamp, a.extra_query FROM #__update_sites AS a INNER JOIN #__update_sites_extensions AS b ON a.update_site_id = b.update_site_id WHERE a.enabled = 1 AND b.extension_id IN (600)Maar afgezien daarvan kun je het verouderde NL taalpakket dus niet de-installeren omdat het tot de joomla core bestanden behoort. Een nieuwe versie installeren via upload kan ook niet, want dan zegt het systeem dat het component al bestaat.. Wat te doen?

Tenslotte, hebben jullie een idee hoe ik anders de update in de huidige installatie nog eens handmatig kan laten "runnen", zodat de laatste database wijzigingen alsnog worden uitgevoerd?

Er moet toch een manier zijn om dit op te lossen via de database eventueel.
Heeft iemand ervaring hier mee en zo ja wat raden jullie mij aan?

Alvast dank voor de hulp!

Roeland
Geaccepteerde antwoord
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Het probleem is inmiddels opgelost, de database reparatie deed het opeens wel en ik kan alles updaten..., wsl een bug :) Bedankt in ieder geval !
  1. meer dan een maand geleden
  2. Core extensies
  3. # Permalink
Sorry de discussie is momenteel gesloten. U kunt nu geen reactie plaatsen.