1. Meander
 2. de Cock De stem
 3. Overige vragen
 4. donderdag 18 mei 2017
Na vele, en vele templates te hebben geprobeerd voor mijn website ben ik sinds kort weer back to basic met Protostar.
Ik heb als layout Blog gekozen, maar op de een of andere manier vind ik hem niet mooi uit de verf komen.

Hoewel het een draak van een site is om te laden, heb ik meer zoiets als dit voor ogen.
Het hoeft van mij niet zo hevig druk te zijn, maar mijn site is in verhouding zo 'tam'.
Zo heb ik bijvoorbeeld geen idee hoe ik de homepage mooi op kan vullen waardoor het uitnodigd om wat langer te blijven hangen.
Ik doe nu maar het laatste artikel steeds plaatsen, maar op de een of andere manier mis ik wat.

Het gaat wel om de info en het leren, maar wat zou ik kunnen doen of veranderen om de site wat sprankelender te kunnen maken?

Dit is mijn website

Alvast bedankt voor het meekijken en denken.


.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi Meander, ik heb dit titel even verduidelijkt wat met "Eerlijke mening en advies gevraagd" kan je natuurlijk alle kanten uit. ;-)
En ik heb hem even in de Overige vragen gezet, want het is geen showcase.

Met protostar kan je die andere site nog best namaken hoor. Gewoon een blogweergave met 1 kolom en een zijbalk voor de modules. En maak gebruik van de Lees Meer functie, net als de Read More.

Zet Protostar op Fixed in plaats van Fluid en je krijgt al een ander uiterlijk.
JDoc-vertaler, JPatch tester, JUG-organisator, moderator
Eigen site: https://www.hierbenikthuis.nl en van mijn loopgroep: https://www.loopgroep-arnhemia.nl
Assistant Team Leader van het Joomla Social Media Team
 1. meer dan een maand geleden
 2. Overige vragen
 3. # 1
Patrick Smits
Gebruikersgroep regio Utrecht
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ik hanteer zelf altijd een websitebreedte voor de content van 900px. Hierdoor blijft de lengte van de tekstzinnen beperkter. De verhouding tussen koppen en platte tekst mag groter en voor de koppen zou ik een levendiger lettertype en kleur kiezen. De afbeeldingen zijn in verhouding tot de platte tekst te groot. Ik zou ze kleiner maken en met modals (bv van regular labs) gaan werken. Voor de platte tekst zou ik een groter corps nemen en meer wit tussen de regels. De pagina komt saai over, omdat overal het zelfde lettertype en corps wordt gebruikt. De banner "join us on facebook" zou ik persoonlijk niet gebruiken. Er staan nu 2 keer iets met facebook, lijkt erg desperaat nu. Maar goed het is natuurlijk jouw site, dus speel even met de grote en de plaatsing. Geef de well-blokken links elk een andere achtergrondkleur waardoor duidelijker wordt dat het verschillende onderwerpen zijn. Geef bv de koppen een kleur en de achtergrond 20% tint van deze kleur. Eventueel geef je een vette border als speels accent. Wat ik verder een beetje mis is voorbeelden van werk wat gemaakt wordt. Ik heb even rond zitten kijken, maar ben er eigenlijk niet achter wat Silhouette Cameo Magazine nu precies is en wat men met de website voor ogen heeft.

Dit is een voorbeeld van een protostar-website die geheel is omgebouwd. Dus met een geringe aanpassing, kun je al een leuk resultaat behalen.

Succes.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Overige vragen
 3. # 2
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hans:

Hoi Meander, ik heb dit titel even verduidelijkt wat met "Eerlijke mening en advies gevraagd" kan je natuurlijk alle kanten uit. ;-)
En ik heb hem even in de Overige vragen gezet, want het is geen showcase.


Hoi Hans, ik had eerst gekeken bij Showcase en zag dat anderen daar ook advies vroegen, dus vandaar dat ik het daarin had gezet omdat ik bang was dat hij in Overige vragen juist niet thuis zou horen :-)

Zet Protostar op Fixed in plaats van Fluid en je krijgt al een ander uiterlijk.


De layout heb ik al op statisch gehad, met een andere achtergrondkleur. Dat vond ik op zich best mooi, maar dan vind ik hem wel te smal.
Bij mijn zoektocht om hem breder te kunnen maken zonder de responsive layout te verliezen las ik ergens dat je dan de container width kon veranderen. Dat heb ik toen gedaan naar 1050px wat ik zelf mooier vond maar toen was hij niet responsive meer.
Dat had ik me deze code gedaan

.container {
max-width: 1150px;}
.container, .navbar-static-top .container, .navbar-fixed-top .container, .navbar-fixed-bottom .container {
width: 1130px;}


Dus toen maar weer naar fluid gegaan.
Er schiet mij trouwens wel net te binnen dat ik misschien ook nog wat bij @media had moeten veranderen?
Dat stond er niet bij, en de vraagsteller zei dat het werkte zo. Maar bij mij niet dus.

Patrick:

Wat ik verder een beetje mis is voorbeelden van werk wat gemaakt wordt. Ik heb even rond zitten kijken, maar ben er eigenlijk niet achter wat Silhouette Cameo Magazine nu precies is en wat men met de website voor ogen heeft.


Dit was zo eigenlijk ook niet de bedoeling. Het moest echt een kennis en info site worden over de Silhouette Cameo.
Ik heb er ook wel meer op gehad, bijvoorbeeld workshopdata en locaties, en zelfs dat men deze zelf toe kon voegen wanneer ze die gaven. Daar was geen animo voor, maar ik mocht er wel zelf vanaf hun site of facebook groep plaatsen. Maar dat was zo tijdrovend dat ik dat even heb gedepubliceerd. Ook had ik er een tweedehands pagina op staan met adsmanager, en een forum, die overigens wel redelijk bezocht werd, en waar wel dingen werden geshowd die gemaakt waren.
Maar doordat ik mij steeds weer liet verleiden door flitsende templates die vaak in conflict kwamen met Adsmanager en Kunena, was ik na een update vaak weer dagen bezig om het te krijgen zoals het was voor de update omdat je veel dingen in de core moest veranderen die na een update allemaal weer opnieuw moesten worden geupload, en nog meer van dat soort dingen.
Dit is dan ook de reden waarom ik weer terug naar Protostar ben gegaan.

De verhouding tussen koppen en platte tekst mag groter en voor de koppen zou ik een levendiger lettertype en kleur kiezen

Ja dat klopt. Althans bij de modules. Om die andere achtergrond- en tekstkleuren te geven vind ik wel een goed idee, dank je.

De afbeeldingen zijn in verhouding tot de platte tekst te groot. Ik zou ze kleiner maken en met modals (bv van regular labs) gaan werken.


Daar heb ik even naar gekeken. Bedoel je hiermee dat bezoekers de afbeelding dan kunnen aanklikken zodat ze ze in een popup scherm groter kunnen zien?

Voor de platte tekst zou ik een groter corps nemen en meer wit tussen de regels. De pagina komt saai over, omdat overal het zelfde lettertype en corps wordt gebruikt. De banner "join us on facebook" zou ik persoonlijk niet gebruiken. Er staan nu 2 keer iets met facebook, lijkt erg desperaat nu.


Dat eerste weet ik helaas niet wat je daarmee bedoeld. Die banner was eigenlijk ook desperaat, maar niet om meer leden op fb te krijgen, maar om de homepage wat meer kleur te geven ;-)

Dit is een voorbeeld van een protostar-website die geheel is omgebouwd. Dus met een geringe aanpassing, kun je al een leuk resultaat behalen.


Dat is inderdaad een mooie kleurige en aantrekkelijke website. Hoewel ik bij de link Kooktips & Trucs wel een beetje rare pagina krijg, zie afbeelding. Ik weet niet of dit zo hoort?
Maar persoonlijk zou ik hem liever wel wat breder willen hebben, maar dan zonder de responsive layout te verliezen.
Nu heb ik zelf ook een schermresolutie van 1600 x 900, dus misschien dat het daar ook wel aan ligt dat ik de statische layout zo smal vind.

.
Bijlagen
 1. meer dan een maand geleden
 2. Overige vragen
 3. # 3
Patrick Smits
Gebruikersgroep regio Utrecht
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Oh sorry, platte tekst bedoel ik gewoon de tekst in het artikel mee. Corps is de grootte van deze letter, deze is nu 14, neem bv 16 en zet de line-height op 2. Soms is voor mij vakjargon zo gewoon, dat ik niet reken op mensen die dit jargon niet machtig zijn. Met de modals doel ik daar zeker op. Kleinere beelden met een popup.

Wat betreft het .container verhaal. In de eerste regel zeg je, de container mag niet groter worden dan 1150 en in de tweede regel staat dat hij een vaste waarde heeft van 1130 (dus niet responsive). Eerste regel volstaat, tweede regel niet gebruiken.

Wat betreft het voorbeeld. Aan die site wordt nog hard gebouwd, vandaar dat er nog enkele onregelmatigheden schuilen. ;)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Overige vragen
 3. # 4
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Dank je wel Patrick. dat van die andere website was trouwens niet lelijk bedoeld hoor.
Ik ben je zeer erkentelijk voor je feedback.

Ik ben er ondertussen al even mee aan het stoeien geweest.
De modules zien er nu al een stuk beter uit, al heb ik het hoogstwaarschijnlijk op een manier gedaan die niet gebruikelijk is.
Ik kreeg het namelijk met geen mogelijkheid voor elkaar om de module header/titel als een andere kleur balk boven het menu te maken.
Wat ik nu zolang gedaan heb is de titel van het originele menu verbergen, en voor de headers een aparte aangepaste module daar bovenop te stapelen. Het verdiend nog geen schoonheidsprijs, maar het ziet er al een stuk beter uit. Bij mij althans wel.

Verder heb ik hem weer op statisch gezet, en de afbeeldingen lijken nu ook niet meer zo lomp.
Ik wil nog wel aan de slag met Modals van Regular Labs, maar ik weet niet of hij dan de afbeeldingen ook zo klein print.
Daarom wil ik eerst van elk artikel een pdf maken die dan gedownload kan worden. Die vraag kreeg ik sowieso afgelopen week al, en dan kan de print functie ook uit want dan kunnen ze ook de pdf printen.

.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Overige vragen
 3. # 5
Patrick Smits
Gebruikersgroep regio Utrecht
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Geen probleem hoor, soms ben je op de ene pagina bezig en gaat het ergens weer fout en je ziet het niet.

Kijk komt er al beter uit te zien. Als je de plaatjes op de pagina kleiner maakt zal dit ook in een print te zien zijn. Als je met een pdf gaat werken heb je het natuurlijk zelf in de hand.

Ziet er al stukken beter uit toch?
 1. meer dan een maand geleden
 2. Overige vragen
 3. # 6
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Dank je wel voor alle input Patrick.

Ik heb inmiddels eerst een schone installatie op een subdomein gedaan waarin ik alles wil overhevelen wat ik nog echt gebruik, want de backend van mijn site is een zooitje met alle rommel wat er nog op staat van die andere templates.
Van veel dingen weet ik niet eens meer wat wat is, en of ik het veilig kan verwijderen, en ik zie door de bomen het bos niet meer.
Dus we beginnen met frisse moed weer opnieuw :D

.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Overige vragen
 3. # 7
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
U mag echter niet reageren op dit bericht.