zondag 28 februari 2021
  3 Replies
  197 Visits
Is het mogelijk om een lid zich via de website in te laten schrijven waarbij een machtiging voor afschrijving contributie ook rechtsgeldig is?
Heeft iemand hier ervaring / kennis van?

Nu is het nog "download inschrijfformulier en lever dat in"....
Dit moet tegenwoordig toch ook gewoon via de site kunnen lijkt mij?

Formulier snap ik wel, maar gaat mij om rechtsgeldigheid en hoe te machtigen.

Ik ben benieuwd, hoop dat iemand het weet.
meer dan een maand geleden
·
#22550
@ukkepuk

Dit kan je m.i. eenvoudig door het formulier pas te laten versturen nadat de contributie middels iDeal of Paypal is betaald en via een een aan te vinken veld toestemming (de machtiging) wordt geven dat jaarlijks, mits op tijd wordt opgezegd, de contributie automatisch wordt geïnd. Een dergelijk web-formulier is eenvoudig te maken met RSForm!Pro (https://www.rsjoomla.com/joomla-extensions/joomla-form.html).
meer dan een maand geleden
·
#22551
Zover ik weet moet je voor een machtiging een handtekening hebben. Dus wat jij zou willen kan in principe niet, een machtiging digitaal verwerken zonder handtekening. Een machtiging dient namelijk juridisch altijd ondertekend te zijn, anders is het geen machtiging. Wat wel kan is een eenmalige machtiging laten tekenen en in de algemene voorwaarden zetten dat wanneer men wil opzeggen dit een maand voorafgaande aan het nieuwe jaar kan. Wanneer niet opgezegd wordt binnen de termijn mag je wederom afschrijven. Ik ken voorbeelden van dansscholen die dit zo doen.
meer dan een maand geleden
·
#22572
Hoi Patrick, Dat wat gewenst wordt kan wel. Er zijn 2 of meerdere soorten machtigingen. Als ik iemand anders ergens voor machtig om iets te doen voor mij dan moet dit idd met een handtekening (machtiging ala verkiezingen). Als ik een bedrijf via internet machtig voor een automatische incasso dan kan dat middels een digitaal formulier door gewoonweg akkoord te geven. Als voorbeeld, als ik bij Apple een abonnement wil op Apple Music of Apple TV+ dan zet ik nergens een handtekening maar zet ik een vinkje dat ik akkoord ben met automatische incasso.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!