zaterdag 09 februari 2019
  1.3K Visits
Joomla 4 gloort aan de horizon!

Dus ik heb deze maar eens geïnstalleerd Joomla 4, alpha 6. Vers. Na een aanmoediging van een Joomla-goeroe die we bij JUG071 te gast hadden deze week. Wat echter lastig is dat dingen het niet doen. En nog wel de eerste twee opties die ik probeer.

Prima het is een alpha. Maar hoort het niet al wel te werken? Taalpakket installeren en de nieuwe router met SEF?

Al lezend zij je dat de wijzigingen van 3.9 nog doorgevoerd moeten worden in 4. Dus waar zit ik nu eigenlijk naar te kijken? En is het dus de moeite van het melden wel waard op fora zoals forum.joomla.org, of zelfs https://issues.joomla.org/ ? Hoewel deze laatste categorie niet echt van van mijn nivo vragen is: daar is het nivo meer van classes, instanties ed. en lijken vragen van "doet het niet" niet gesteld te worden.

Dus ja, ik wil wel testen, maar weet eigenlijk niet wat er hoort te werken. Ik wil ook geen overbodige vragen stellen.

Kan iemand wacht licht op werpen?
meer dan een maand geleden
·
#18933
Hallo,
Ik zelf zit ook een beetje te testen en uit te proberen maar doe dit vooral lokaal(Wamp server)
nadat ik Dit een beetje gelezen had
Verder gebruik ik steeds de laatste gebouwde die ik hier ophaald
en ik ben eerst begonen met joomla 3.10 want die heeft nieuwe functie dat hij bij upgraden naar joomla 4 dingen kan controleren
of de extensies etc geschikt zijn voor versie 4 en ook bij 3.10 werkt nederldna taal wel en nu upgrade naar 4 neemt hij
die mee.
Ps .
Mijn test draait bij gratis testen account welke jewel elke maand moet verlengen.
e Zo ben ik zelf bezig Mijn jooml4 testhoek
en hier lees ik soms de problemen en of al tijdelijke oplossingenjoomla4 github
meer dan een maand geleden
·
#18934
pzz leuk dat je aan het testen bent geslagen. Alle bevindingen horen thuis op het Joomla Issue tracker https://issues.joomla.org of https://github.com/joomla/joomla-cms/issues/. Het forum is meer voor gebruikersvragen.

Dat het niveau van de Joomla Issue tracker hoog aanvoelt is inherent aan de issues. De meeste bugs zijn natuurlijk ook code bugs en zie je ook veel code voorbij komen.

Je vraagt, wat moet ik testen? Laat ik dat praktisch beantwoorden en niet met alles moet getest worden :)

Praktisch, er zijn verschillende extensies (componenten, modules, plugins) in Joomla aanwezig. Deze zal je ook gebruiken op je eigen sites. Altijd een goed voorbeeld zijn praktijkvoorbeelden, dus neem een site die je gebouwd hebt en bouw die na in Joomla. Dit kan bijvoorbeeld een blog weergave zijn.

Werkt dit nog steeds hetzelfde in Joomla 4 als het nu doet in Joomla 3? Zo niet, dan heb je mogelijk een bug te pakken. In dit geval maak je een rapport aan op de issue tracker (Github is in dit geval makkelijker voor het uploaden van afbeeldingen) en vermeld je stap voor stap hoe het te reproduceren is. Wat zie je en wat verwacht je te zien. Bijvoegen van zoveel mogelijk afbeeldingen is raadzaam, dan zien anderen ook wat jij ziet.

SEF URLs had je het ook over. Als je die blog gemaakt hebt in de eerste test, kan je daarna kijken of de URLs het wel allemaal doen en eruit zien zoals je zou verwachten. Is dit niet het geval, dan kan je dat ook rapporteren. Wederom met uitgebreide uitleg van wat je ziet en wat je verwacht te zien.

Kom je hier verder mee denk je?

De laatste versies kunnen altijd gedownload worden vanaf de nightly build site (deze word 's-nachts bijgewerkt, vandaar de naam) https://developer.joomla.org/nightly-builds.html
meer dan een maand geleden
·
#18940
Prima Roland Dalmulder . Ik ga er mee aan de slag.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!
Sorry de discussie is momenteel gesloten. U kunt nu geen reactie plaatsen.