donderdag 21 november 2019
  828 Visits
We willen het voor onze leden mogelijk maken zich aan te melden om nieuws updates te ontvangen op het moment dat we een nieuw artikel op onze site hebben geplaatst.

Ik heb daar de minitek content notifications plugin voor gedownload. Installeren, abonneren inrichten etc. is prima gelukt. Inschrijven werkt prima en als ik een artikel aan maak kan ik selecteren of ik een nieuwsupdate wil sturen. Helemaal prima tot zover.

Wil ik de mail ook daadwerkelijk versturen moeten er een aantal cron jobs worden aangemaakt. die lezen een notification en mail queue uit en gaan hier mee aan de slag. Ik ben geen developer maar een cron jobje aanmaken lukt me nog wel. Zeker als de mogelijkheid via de provider wordt geboden. Het lijkt er echter op dat ik dit niet kan regelen via het standaard beheer portaal van de hosting partij.

Ik heb inmiddels gelezen dat je dat met zelf coderen wel kan regelen, maar dat wil ik liever voorkomen. Ik gebruik liever standaard functionaliteit. In Joomla is er volgens mij niet echt een mogelijkheid om cron jobs te schedulen. Althans, ik heb het nog niet gevonden.

Nu is het gebruik van minitek niet per se de richting die ik op wil of moet. Andere oplossingen zijn ook prima. Weet iemand hoe ik dit op de meest eenvoudige manier kan regelen die ook goed te beheren is?

bvd,

Ad
meer dan een maand geleden
·
#20366
Ik weet dat je met acymailing makkelijk laatst geplaatste artikelen kunt weergeven in de mailing. Deze is ook automatisch in te stellen wat betreft tijd e.d. Je zou iedere week een mailing kunnen versturen met de laatst geplaatste artikelen, daar heb je verder geen omkijken naar.
meer dan een maand geleden
·
#20369
Dank je wel Patrick. Dat ziet er uit alsof het kan gaan werken. Wellicht dat ik wel van de betaalde versie gebruik moet maken om captcha te kunnen gebruiken voor het inschrijven.

Weet jij of een mail automatisch gestuurd kan worden als er een nieuw artikel is geplaatst?
meer dan een maand geleden
·
#20370
Zover ik weet stuurt acymailing geen automatische mail na het aanmaken van een artikel. Automatisch mailen wordt al snel als spam aangezien en heeft in mijn ogen geen enkele zin.
meer dan een maand geleden
·
#20373
Deze werkt zonder cronjob.
meer dan een maand geleden
·
#20374
Dank je wel. Die had ik al eens bekeken, maar nog niet goed genoeg. Ziet er leuk uit, maar een login account op de site is verplicht lees ik in de documentatie. Dat maakt het wat ,minder flexibel. Daarnaast vind ik de documentatie wat minder. Hou hem wel in overweging.

Inmiddels heb ik via easycron de cronjobs kunnen maken voor de minitek content notification plugin en de eerste mail is er al uit. Dat lijkt dus te werken. Ga nu nog even rekenen hoe veel mails er verstuurd mogen worden binnen onze abonnement bij de hosting partij.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!
Sorry de discussie is momenteel gesloten. U kunt nu geen reactie plaatsen.