zaterdag 12 juni 2021
  422 Visits
Hallo,

Ik kom erachter dat Google de verkeerde URL's indexeert voor artikelen die onder een submenu staan.

Menu is als volgt: hoofd item:"overig" submenu:"surb-vi" (overig/surb-vi)
Maar om de een of andere reden is een artikel bereikbaar via twee links:
de goeie: https://www.binnendemuren.be/overig/surb-vi/623-even-ging-het-goed
de slechte: https://www.binnendemuren.be/surb-vi/623-even-ging-het-goed
in de slechte daar zie je ook de titel niet (geen H1-tag en om de een of andere reden Google indexeert deze URL en niet de goede met de H1-tag).

Welke instelling moet ik veranderen zodat alleen de goede URL werkt? Het artikel is aangesloten bij de categorie "SURB en VI" zie afbeelding.Als test heb ik een een categorie aangemaakt en daar een artkel onder gezet zonder menu en dit is bereik baar. Maar dat zou dus niet mogen.ik gebruik joomla 3.9.26

bedankt alvast

[attachment]menu.png[/attachment]
[attachment]menu2.png[/attachment]
[attachment]menu3.png[/attachment]

Edit hvdmeer:
De vraag stond als titel, even verduidelijkt

Hallo, Ik kom erachter dat Google de verkeerde URL's indexeert voor artikelen die onder een submenu staan. Menu is als volgt: hoofd item:"overig" submenu:"surb-vi" (overig/surb-vi) Maar om de een of andere reden is een artikel bereikbaar via twee links: de goeie:https://www.binnendemuren.be/overig/surb-vi/623-even-ging-het-goed de slechte: https://www.binnendemuren.be/surb-vi/623-even-ging-het-goed in de slechte daar zie je ook de titel niet (geen H1-tag en om de een of andere reden google indext deze URL en niet de goede met de H1-tag). Welke instelling moet ik veranderen zodat alleen de goede URL werkt? Het artikel is aangesloten bij de categorie "SURB en VI" zie afbeelding. ik gebruik joomla 3.9.26 THX alvast Dubbele artikelen
2 maanden geleden
·
#22880
Joomla genereert standaard meer urls voor één pagina. Zo werkt het systeem, maar er is wat aan te doen met extensies of plugins om te voorkomen dat je google all die urls laat indexeren: Met een sitemap zeg jij tegen zoekmachines welke urls ertoe doen. Ik denk dat je daar ook mee bezig bent geweest.
De broncode van de 'slechte' url . binnendemuren.be/surb-vi/623-even-ging-het-goed staat
<link href="https://www.binnendemuren.be/" rel="canonical" />
Dat lijkt mij niet goed, die verwijst naar de homepage. Bij binnendemuren.be/overig/surb-vi/623-even-ging-het-goed zie ik

<link href="https://www.binnendemuren.be/overig/surb-vi/623-even-ging-het-goed" rel="canonical" />

Dat lijkt mij logischerwijze de goede canonical. Maar dat getal 623 geeft aan dat er toch nog iets niet optimaal is ingesteld. Op zich kan het wel en i de canonical juist, maar kan beter.
Als ik zoek in google op letterlijke tekst: "Een man die in april 2015 voorwaardelijk werd vrijgelaten om medische redenen zit opnieuw achter de tralies. Aan de grondslag liggen nieuwe feiten: slaan en dreiging explosieven te gebruiken." geeft google de url van de categorie overig ( binnendemuren.be/overig/surb-vi ).
Valt verder op: De html sitemap ( binnendemuren.be/sitemap ) heeft als titel Fout:404, maar toont wel de sitemap, maar daar staan niet de artikelen in onder overig. Je xml sitemap kan ik niet zo snel vinden.

Belangrijkste is dus de canonical voor een artikel naar 1 locatie moet verwijzen.
Zonder inzage in wat er zoal is geïnstalleerd blijft het voor mij gokken wat er aan de hand zou kunnen zijn. Laat maar weten als je hulp nodig hebt.
Hans changed the title from Hallo, Ik kom erachter dat Google de verkeerde URL's indexeert voor artikelen die onder een submenu staan. Menu is als volgt: hoofd item:"overig" submenu:"surb-vi" (overig/surb-vi) Maar om de een of andere reden is een artikel bereikbaar via twee links: de goeie:[url]https://www.binnendemuren.be/overig/surb-vi/623-even-ging-het-goed[/url] de slechte: [url]https://www.binnendemuren.be/surb-vi/623-even-ging-het-goed[/url] in de slechte daar zie je ook de titel niet (geen H1-tag en om de een of andere reden google indext deze URL en niet de goede met de H1-tag). Welke instelling moet ik veranderen zodat alleen de goede URL werkt? Het artikel is aangesloten bij de categorie "SURB en VI" zie afbeelding. ik gebruik joomla 3.9.26 THX alvast Dubbele artikelen to Dubbele indexatie in Google * — 3 maanden geleden
3 maanden geleden
·
#22878
Blijkbaar zitten de bijlage er niet bij. poging 2
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!
Sorry de discussie is momenteel gesloten. U kunt nu geen reactie plaatsen.