| Door: Ruud van Zuidam. | Categorie: Algemeen.

Interessante blogs uit de Joomla! community

Op Joomla.org verscheen op 8 december onderstaande post van Amy Stephen met links naar blogs die goed laten zien hoe enorm divers en met welk enthousiasme er in de Joomla! community gewerkt wordt aan diverse projecten.

  • Rob Clayburn schreef een interessante blog getiteld 'Ajax templating within Joomla!' het is een veelbelovende "jump start" voor Joomla! developers welke graag willen leren hoe ze Ajax "power" kunnen implementeren bij het ontwikkelen van MVC componenten voor Joomla!.
  • Als je JFoobar nog niet hebt bezocht moet je dat snel even doen. Je vindt er een groep J! experts, die nauw betrokken zijn bij het project. Angie, Anthony, Toni, Arno, Ian, Robin, and Wilco schrijven hier blogs. Er is een continue stroom van waardevolle informatie zoals deze post van Arno, getiteld 'How to set up dynamic CSS'. Het is meer dan "weer een blog site" en er vinden regelmatige interessante discussies plaatst. Er is ook nog het  JFoobar Labs waar je een groeiend aantal bruikbare extensies en studie materiaal voor ontwikkelaars vindt. Kortom een waardevol bron.
  • Andrew Eddie is een uitstekende leraar. Kijk maar eens naar zijn tutorial getiteld 'Precision Banner Tagging in Joomla!'. In deze tutorial, laat Andrew zien hoe makkelijk het is om artikel meta steutelwoorden, banner tags en de banner module te combineren tot relevante informatieve advertentie banners. In zijn blog wordt dit duidelijk uitgelegd.
  • Als je enthousiast bent over Open Social, lees dan David Towers's post op Good Web Practices getiteld 'Google Friend Connect for Joomla Web sites'. David vertelt niet alleen dat Google de Google Friend Connect heeft gelanceerd, maar legt ook uit hoe je er optimaal gebruik van kunt maken met Joomla! websites.
  • Joe LeBlanc deelt een aantal veelgebruikte snippets voor development van Joomla! 1.0 and 1.5 voor Mac gebruikers die al gebruikmaken van Textmate of dit willen gaan doen.
  • Ivo Apostolov geeft een Joom!Fish update, een verslag van een recente samenkomst met Geraint en Alex. De details van hun discussie over de strategie voor de ontwikkeling van het project zijn erg verhelderend.
  • Pete Coutts deelt een video en feedback over de afgelopen Joomla! Switzerland dag. Veel bekende gezichten aldaar - Angie, Yannick, Beat, Ivo, Wilco, Hagan, Soren, heet lijkt een geslaagd evenement te zijn geweest.
  • Als je Italiaans kan lezen (of, als je FoxLingo gebruikt wat Italiaans voor je spreekt), voeg dan di Flavio Copes's blog toe aan je "must read" lijst. Hij brengt regelmatig de laatste nieuwtje uit de community.

En... wie Tweet er al? Ben je al een Twitter verslaafde, voeg mij (Amy Stephen) dan toe, en schrijf eens een gast blog over wat Twitter is en hoe je het zakelijk of om te netwerken kunt gebruiken. Als je geïnteresseerd bent mail, stuur dan een mail naar amystephen at community dot joomla dot org.

Dit artikel is oorspronkelijk in het Engels gepubliceerd op Joomla.org onder de titel 'Excellent Posts from Joomla! Community Blogs' en geschreven door Amy Stephen.