| Door: Sander Potjer. | Categorie: Algemeen.

Google Summer of Code 2009

2009_summer_of_code_logoGoogle heeft een nieuwe editie van de Google Summer of Code aangekondigd. Voor de vijfde maal op rij organiseert Google dit open source evenement waarmee diverse open source projecten ondersteund worden. Joomla heeft tot nu toe aan alle vorige edities deelgenomen en doet ook dit jaar graag weer mee. Hiervoor is Joomla op zoek naar een nieuwe groep deelnemers met verse ideeën.

Een van de onderdelen waar je als deelnemer aan zou kunnen werken is de nieuwe Joomla 1.6 versie welke voor later dit jaar gepland staat. Door deel te nemen draag je bij aan een project wat over de hele wereld wordt gebruikt en meer dan 8 miljoen downloads kent in de afgelopen twee jaar.

Naast deelname als student kun je ook deelnemen als mentor. Dit is een goede ervaring en mogelijkheid om je kennis te delen. Tevens een goede manier om meer betrokken te raken bij het Joomla project en andere Joomla developers te leren kennen.

Wil je meer informatie of deelnemen als student of mentor, lees dan de officiële aankondiging op de website van Joomla.org of op de developers subsite.