| Door: Guido Jansen. | Categorie: Algemeen.

Joomladagen 2009: ticketverkoop gaat van start!

joomladagen09_125x125Joomla! groeit nog steeds als kool en de Nederlandse Joomla!dagen zijn een begrip sinds april 2006. De vierde editie heeft opnieuw een internationaal karakter. Vierhonderd open source experts en zakenlui kunnen aan het evenement deelnemen. Alle sessies hebben  uiteraard met Joomla! te maken. Nieuw dit jaar zijn de specifieke trainingen die in de middag gegeven zullen worden. De 2009 editie van de Joomla!dagen speelt zich geheel af in hotel Mercure te Nieuwegein. Zowel de inhoudelijke sessies, de trainingen als de social events er omheen.

De Joomla!dagen helpen je om kennis te vergaren, tools te ontwikkelen, technieken te leren en te verbeteren en je op de hoogte te laten stellen van de nieuwste ontwikkelingen. Verder is het een uitgelezen mogelijkheid om te netwerken.

Voor wie bestemd?

De Joomla!dagen zijn bedoeld voor informatiemanagers, algemeen- en technisch managers, beroeps- en amateurontwikkelaars, ontwerpers en hostingpartijen. Elke dag heeft zijn eigen speciale focus. Op vrijdag is dat de business community en op zaterdag zijn dat de developers en de user community.
Het tweedaagse congres biedt een perfecte korte ontmoeting met zakelijke en community aspecten van Joomla!.

Verder kun je op de expo een twintigtal bedrijven bezoeken en in de seminarruimtes doorlopende presentaties bijwonen van commerciële dienstverleners die tevens als sponsor van de Joomla!dagen optreden. Je hebt uitgebreid de mogelijkheid om honderden bezoekers, sprekers, leden van de community en coreteam members van Joomla! te ontmoeten. Kortom, iedereen met de gezamenlijke doelstelling om open source toepassingen een succes te maken.

Bekende Joomla! experts als Johan Janssens, Wilco Jansen, Arno Zijlstra en Anthony de Wilde zullen presenteren. Bovendien organiseren we trainingen, zowel voor starters als meer ervaren Joomla! gebruikers. Aan de vooravond op donderdag 11 juni 2009 hebben we 'meet and greet': alle deelnemers kunnen langskomen en de Joomla! Core team members, sprekers en sponsors ontmoeten in hotel Mercure te Nieuwegein. Tijdens de dagen is er ruime gelegenheid tot het stellen van vragen aan de experts. elke dag wordt feestelijk afgesloten met Joomla! Jeopardy, muziek en een hapje en drankje.

Factsheet

  • Datum: vrijdag 12 en zaterdag 13 Juni
    Locatie: Mercure Hotel, te Nieuwegein
    De A2 met kruising met de A12 is dichtbij. Ook het openbaar vervoer vanuit Utrecht CS is prima geregeld.
  • Maximaal aantal bezoekers: 500 (1ste dag: 250, 2de dag: 250)
  • Herkomst: België, Nederland en we verwachten ook dit jaar weer een dertigtal internationale bezoekers
  • Taal: Nederlands/Engels
  • Focus vrijdag: business community
    Focus zaterdag: developers community

Programma

Plenaire sessies vinden plaats in de ochtend en parallelsessies en trainingen in de middag, waarbij steeds aangeduid wordt welk basiskennisniveau gewenst is.

Vrijdag 12 juni 2009: Joomla! Businessdag

Op de eerste dag zullen beslissers uit professionele organisaties, eindgebruikers en commerciële dienstverleners elkaar ontmoeten. Eindgebruikers delen ervaringen met - en voorkeuren voor de waarde van op open source gebaseerde ontwikkelingen. Zakelijke toepassingen zijn breed geëtaleerd op de expositie.

Voor beslissers biedt deze dag een overzicht van de zakelijke potentie van Open Source Software (OSS) en de mogelijkheid om kennis te maken met de dienstverleners in het veld. In een kort tijdsbestek krijgt men een indruk van de waarde en mogelijkheden van Joomla! in zakelijke toepassingen.

Zaterdag 13 juni 2009: Joomla! Community

De tweede dag is de inmiddels internationaal gevestigde Joomla!dag. De commmunity komt bij elkaar en wordt vergezeld door zakelijke gebruikers die nog wat langer willen vertoeven. De tweede dag focust op professionele ontwikkelaars en gevorderde gebruikers in het Joomla framework.

Tracks

Iedereen is vrij om elke sessie op de Joomladagen te bezoeken. Om bezoekers echter een houvast te geven hebben we dit jaar 3 'tracks' gevormd. Een 'track' is een vast programma over een onderwerp dat gedurende de dag te volgen is.

De tracks:

J15 - Joomla! 1.5: extensies en integratie, SEO, JCE, CB,...
DT - Design & Templating: design, front-end templating, template overrides...
PI - Professionele Implementaties: migratie, security, scalability, hosting, ...

 

Trainingen

Dit jaar bieden we voor het eerst voor specifieke doelgroepen trainingen aan die gegeven worden door docenten die expert zijn in hun vakgebied. De trainingen duren 4 uur en vinden plaats in de middag na de plenaire sessies. De trainingen die we geven zijn: Beginners, Systeembeheer, Advanced Templating. De trainingen kosten allemaal €295 (excl. toegang tot het event).

 

Tickets

Ook deelnemen aan hét Joomla! event van het jaar? Je inschrijven voor de trainingen? Ga naar shop.joomladays.nl en bestel daar je tickets. We hebben tickets voor beide dagen afzonderlijk (à €95 en €75) en een passepartout voor het hele event (€130). Wees er snel bij, het aantal plaatsen is beperkt.

Volg ons op joomladays.nl en op twitter