| Door: Maarten Vrijken. | Categorie: Algemeen.

#jd09nl Heiko Desvrelle - WAFL voor Joomla & Mobiel Internet

Wie regelmatig met een mobiel toestel op het Internet surft, zal al ongetwijfeld de frustrerende beperkingen ervan ervaren hebben. De meest voorkomende problemen zijn lange laadtijden en websites die niet geschikt zijn voor mobiele weergave.

Het mobiele Internet moet een aangenamere ervaring worden en het WAFL project wil hierbij helpen. Ons doel is een toestelafhankelijke aanpassing van content te realiseren in het CMS. Concreet betekent dit dat de content van de pagina aangepast wordt aan de specifieke karakteristieken van het mobiele toestel (zoals bijvoorbeeld de schermbreedte).

In de praktijk is het de bedoeling een systeem te ontwikkelen dat interageert enerzijds met het Siruna platform (voor toestelafhankelijke contentadaptatie) en anderszijds met het CMS. Tijdens deze presentatie zal getoond worden op welke manier dit probleem werd aangepakt, wat het Siruna platform precies inhoudt en hoe het tot een eerste implementatie voor Joomla! gekomen is. Ook deze extension voor Joomla! en de positieve gevolgen ervan op een Joomla!-website zullen getoond worden. Bovendien zijn er tijdens de ontwikkeling enkele aspecten naar boven gekomen die van nut kunnen zijn voor de Joomla!-community en ook deze zullen uitgebreid uitgelegd worden.