| Door: Sander Potjer. | Categorie: Algemeen.

GSoC: version control voor Joomla! artikelen

De Google Summer of Code voor 2009 zit er weer op. Ook dit jaar zijn er weer leuke projecten voor Joomla uit voortgekomen. De komende dagen zullen we een aantal van deze projecten belichten.

victor

Victor Carbune is eerste jaars student aan de "Politehnica" University of Bucharest in Roemenië. Het project van Victor bestaat uit het verder ontwikkelen van versiebeheer voor Joomla artikelen waar tijdens de GSoC 2008 een begin aan is gemaakt. Hij voegt onder andere het vergelijken van html code toe, de mogelijkheid voor versiebeheer via de frontend en herschijft de code aan de hand van het MVC model.
Met versiebeheer kan je eenvoudig de verschillen zien tussen bijvoorbeeld het huidige artikel en de versie van enige tijd terug. Zo kun je eenvoudig terug naar een oudere versie van een artikel, aanpassingen bekijken of verschillende versies samenvoegen.

Victor slaagt erin om versiebeheer voor artikelen naar Joomla te brengen. In Joomla 1.6 zal het nog geen onderdeel uitmaken van de core maar het ziet er naar uit dat dit wel voor Joomla 1.7 het geval is. Wel is versiebeheer voor Joomla als aparte extensie te installeren.

In onderstaande webinar laat Victor zien hoe versiebeheer voor Joomla werkt en toont de mogelijkheden.

vergroten Klik op vergoten om de video op volledige schermweergave af te spelen.

Bekijk alle blogs op de project pagina op Joomla.org
Download: //joomlacode.org/gf/project/vscontrol/
Volg Victor Carbune op Twitter //twitter.com/vcarbune