| Door: Sander Potjer. | Categorie: Algemeen.

Joomla Rocks! op de 6e verjaardag #jbday

joomla6yrVandaag is het de 6e verjaardag van Joomla! Op 1 september 2005 werd de naam Joomla! publiekelijk bekend gemaakt. Op deze dag begonnen vele van ons aan een spannende reis en we zijn blij dat je gaandeweg bent aangesloten!

Afgelopen jaar zeiden we uitgebreid "dankjewel" tegen iedereen die betrokken is bij het project. Dit jaar blikken we kort terug op wat Joomla zoal heeft bereikt. Joomla is nog steeds groeiende en bloeiende. In de laatste maand alleen al hebben we drie belangrijke mijlpalen bereikt:

  • 500.000 geregistreerde gebruikers op forum.joomla.org
  • 25.000.000 Joomla downloads van Joomlcode.org
  • 8.000 extensies in de Joomla Extensie Directory

In de afgelopen paar maanden hebben we de tijd genomen om terug te kijken naar het verleden en het een en ander te documenteren. Om te weten waar we heen gaan, helpt het zeker om te weten waar we vandaan komen. Veel van deze gegevens is afkomstig uit Archive.org, oude artikelen op Joomla.org en van individuele Joomla leden die data hebben bijgehouden.

Joomla.org forum gebruikers

In de afgelopen maand heeft het Joomla forum de mijlpaal van een half miljoen gebruikers bereikt. Onderstaande grafiek toont de groei sinds september 2005 tot vandaag de dag:

j6-forum

Joomla downloads van Joomlacode.org

Ook heeft iemand in de afgelopen maand Joomla gedownload waarmee de download teller op 25 miljoen komt te staan. Het werkelijke aantal ligt vele malen hoger omdat Joomla ook op vele andere manieren is te downloaden, bijvoorbeeld via lokale community's, maar het geeft wel een goede indicatie van de groei van Joomla. De grafiek hieronder is samengesteld uit gegevens vanaf mei 2007 toen Joomlacode.org net gelanceerd was.

j6-downloads

Extensies in de Joomla Extensie Directory (JED)

De laatste mijlpaal in augustus was dat de JED de 8.000 Joomla extensies passeerde. De grafiek loop van mei 2006 tot vandaag. De JED werd gelanceerd in maart 2006. De daling in het midden van de grafiek kwam doordat vanaf juli 2009 alleen nog maar extensies voorkomen die zijn vrijgegeven onder de GPL licentie. De groei is snel daarna weer hervat.

j6-jed

Vier de verjaardag van Joomla met ons mee!

Vertel ons waarom jij vindt dat Joomla Rockt! We hebben al gehoord van mensen dat Joomla Rockt omdat het ze helpt goede websites te maken, een baan te vinden, eigen business te starten en meer.

Doe mee op Facebook of Twitter (de hashtag is #jbday) en laat ons weten waarom jij denkt dat Joomla Rockt! Joomla retweet en publiceert uiteindelijk een blog met de leukste antwoorden!

Dankjewel voor jouw aandeel in de Joomla community, Joomla rocks!

Dit artikel is een vertaling van Joomla! Rocks on Its 6th Birthday door Steve Burge