| Door: NIJTRAM. | Categorie: Algemeen.

Consternatie rond het Joomla lied

Niet iedereen weet misschien het hele verhaal, maar ondertussen heeft het verzoek van OSM om een Joomla-lied te componeren tot tweespalt in de Joomlacommunity geleid.

OSM heeft de singer-songwriter Paul Delbar gevraagd een lied te componeren dat het community-gevoel moet versterken. De eerste teksten zijn enige weken geleden al uitgelekt en leidde onmiddellijk tot grote commotie via Twitter. De vaak anonieme tweets spreken voor zichzelf:

Tekst van lied@WN meldde "Dit is niet waar we op zitten te wachten"

Dezelfde twitteraar dreigde later een extensie te bouwen die na installatie het lied zou kunnen verbergen. Helaas werkt die extensie niet onder Joomla 1.5 en andere Joomlagebruikers meldden niets in de extensie te zien aangezien hij niet gratis is en begonnen @WN te bestoken met dreig-tweets.

De dreigberichten bracht maker Paul Delbar er toe zijn lied in te trekken.

David Hurley, Community Development Manager, werd vlak voor de Nederlandse Joomla!dagen 2013 ingevlogen om de ophef in te dammen. Paul besloot uiteindelijk toch op te treden, alleen gaf één van de tegenstanders van het lied hem zo'n stevige hand, dat gitaarspelen voor hem onmogelijk werd. Gelukkig waren er twee voorstanders van het lied bereid om een stukje mee te tokkelen. Zo werd er toch opgetreden zoals op Youtube te zien is.

Nette codeNa dit optreden kwam de community-gedachte echter pas goed boven drijven:

@renekreijveld meldde "Iedere joomla regel moet worden afgesloten door een puntkomma" en hij leverde direct een nieuwe versie van het lied, waarvan hier een fragment:

 

 

 

Aanpassing codeWaarop @AtEnsche meldde dat het wel internationaal en dus vertaalbaar moest worden. Ook zij leverde een aantal aanpassingen aan, waaronder een taalbestand.Taalbestand

Ik hoop dat het versie-control van het lied op orde is!

Aantasting dwars door virusbeschermingSander Potjer, een van de organisatoren van de Joomla!dagen wil niet inhoudelijk reageren aangezien hij zijn handen vol heeft aan een agressief virus dat happen heeft genomen uit de door zijn eigen bedrijf gesponsorde stroopwafels.

Tijdens de dagen werd er nog een verdacht pakketje gevonden. IJlings opgeroepen ziekenhuispersoneel stond paraat. Peter Martin constateerde dat het een volstrekt onschuldig onderdeel van zijn thuisnetwerk was dat hij al even kwijt was. "Dat krijg je met die kleine onderdelen" zo zei hij.

Ziekenhuispersoneel paraatVerdacht pakketje

Ondertussen zijn er maatregelen genomen om de veiligheid rond Joomla bijeenkomsten te garanderen, zo zijn nu reeds bij de locatie van JandBeyond beveiligers aangetroffen met speciaal opgeleide honden. Deze honden zijn gespecialiseerd in het opsporen van kwaadaardige extensies en schijnen veilloos deze extensies te detecteren. Verdachte extensies kunnen worden gemeld op de VEL.

Laatste nieuws: Ik hoorde net dat er een onderzoek wordt gedaan naar de beweringen dat Brian Teeman een biertje heeft afgewezen. Momenteel worden door de tuchtcommissie beelden bestudeerd en als de beweringen bewezen worden hangt hem een schorsing boven het hoofd voor één community-bijeenkomst. Hopelijk is dat niet zijn thuiswedstrijd tijdens de JAB. Complicerende factor is dat de slideshows, waarop de afwijzing door Brian staat, op het moment van schrijven van dit stuk nog steeds niet zijn aangeleverd.

NIJTRAM is onafhankelijk Joomla watcher en probeert af en toe de ontwikkelingen in de soms ondoorgrondelijke Joomla!wereld op een rijtje te zetten en te verduidelijken.

Heb jij net als NIJTRAM zelf een artikel geschreven dat je graag met andere Joomla gebruikers wilt delen? Neem dan contact met ons op.