| Door: Sander Potjer. | Categorie: Evenementen.

Nooku Jam in Rotterdam op 11 december

nooku-frameworkAls je een Joomla of PHP ontwikkelaar bent en op zoek bent naar een manier om beter en sneller Joomla extensies te ontwikkelen mag je de Nooku Jam op 11 december in Rotterdam niet missen!

Wellicht heb je al eens gehoord van het Nooku Framework dat door vele mensen wordt beschouwd als een van de meest interessante ontwikkelingen afgelopen jaar in de Joomlasphere. Het Nooku Framework is een soort nieuw brein voor Joomla. Het zorgt voor een spectaculaire reductie in de code (tot wel 80% in bepaalde gevallen). Daarnaast is de herbruikbaarheid erg krachtig, er zijn al diverse extensies ontwikkeld die direct gekoppeld kunnen worden aan je eigen extensies, zoals versiebeheer, prullenbakbeheer en taxonomie (labelen en categorieën). Alles rond het Nooku Framework is ontworpen om het voor een ontwikkelaar eenvoudig en leuk te maken!

De Nooku Jam Rotterdam wordt georganiseerd door Herman Peeren en zal plaatsvinden op zaterdag 11 december in Brasserie Dylans van 9:30 tot 17:30. Johan Janssens, de lead architect van het Nooku Framework, komt om de dag te faciliteren. De toegang is gratis maar het aantal is beperkt tot 20. Meld je dus snel aan want momenteel zijn er nog maar 5 plekken beschikbaar.

Wat kan je verwachten tijdens de Nooku Jam?

Een Nooku Jam is een "unconference" evenement waarbij er wordt verwacht dat je actief participeert. Dat kan van alles zijn, het faciliteren van een presentaties, foto's nemen, bloggen, twitteren, etc. Vergeet dus niet je laptop, camera, vragen, ideeen en eventueel een eigen presentatie mee te nemen.

Meer informatie over het Nooku Framework is te vinden op www.nooku.org/framework.html of via de Nooku Developer Portal op code.nooku.org. (Engelstalige) Informatie over de Nooku Jam is na te lezen op //blog.nooku.org/2010/11/nooku-jam-rotterdam/.