| Door: Theo van der Zee . | Categorie: Evenementen.

Joomla!dag Griekenland 2011 - Verslag

Nu ben ik op de luchthaven van Athene, wachtend op mijn vlucht om te vertrekken. Ik heb slechts een uur gratis internet en geen idee wanneer dat uur precies eindigt. Laten we hopen dat ik deze blog kan 'Verzenden' voor het uur eindigt! Gezien de beperking van een uur komen de foto's die ik gemaakt heb op een later tijdstip. update: foto's staan intussen online.

jd11gr

Op één van onze diners hier in Athene vroeg Ryan (Ozimek) mij: "Ik vraag me af hoe je er altijd in slaagt om ​​deze verslagen van de events zo snel op internet te hebben?", waarop ik antwoordde: "Ik begin gewoon te typen". Ik denk dat Ryan de boodschap heeft begrepen, want deze ochtend toen ik mijn Twitter controleerde op onze favoriete gratis wifi spot (halverwege naar de evenement locatie, net voorbij het drankjes standje) had hij al zijn verslag online nog voordat ik een kans had om de mijne te schrijven, wat is te wijten aan mijn 'vroege' vlucht van vanmorgen. Gefeliciteerd met de overwinning dit keer Ryan ;-)

Locatie

jd11gr zaalZowel de locatie, het hotel en het land waren geweldig. Het evenement werd gehouden in de Danaos Cinema. Dit is een geweldige locatie met een grote zaal (600 personen) en een kleinere (100 personen). Ik gaf een presentatie in zowel de grote als de kleine zaal en daardoor kan ik zeggen dat beide zalen zeer geschikt waren. Uiteraard was het 11,5m x 4,5m scherm in de grote zaal heel cool!

Het merendeel van de internationale sprekers verbleven in het President Hotel gelegen op ongeveer 500 meter van de locatie. Het had mooie en ruime kamers, met een goede airco, douche en ontbijt. Het hoogtepunt van het hotel was echter het penthouse op het dak van het hotel, uitgerust met zowel een bar en een zwembad. Loungen op een mooie zachte bank, nippend aan een margarita en te luisteren naar wat leuke jazz muziek tijdens de bespreking van de laatste toevoegingen aan onze Joomla! Dagen Griekenland 2011 boekenclub (pas maar op Oprah!), het leven was er goed.

Griekenland is een bijzonder mooi land. Terwijl ik eerder in Griekenland ben geweest (op deze eilanden Kos en Rhodos) was de ervaring die ik heb gehad in Athene anders, maar zeker ook net zo positief. Warm, zonnig, geweldig eten, Nederlands bier (Heineken en Amstel, helaas) en natuurlijk de Akropolis. De metro (waar ik niet verdwaald ben!) was zeer goedkoop op EUR 1,40 voor onbeperkt reizen tijdens 1,5 uur.

Mensen

Ik heb het grootste deel van mijn tijd op het evenement doorgebracht met Ryan (Ozimek), Johan (Janssens), Alex (Kempkens) en Max (Milbers). Ik heb echt genoten van de mogelijkheid om verschillende Joomla en niet-Joomla gerelateerde zaken te bespreken met hen. Tijdens het lopen naar de bar in de avond, bleek echter dat Max niet in staat leek te kunnen stoppen met praten over Joomla voor meer dan 5 seconden ;-) Natuurlijk waren ook onze Griekse vrienden Fotis (en Katia), Nicholas (en zijn vrouw van wie ik helaas haar naam ben vergeten, sorry), Nick (van JoomlaPolis) een zeer aangenaam gezelschap.

Presentaties

Ik vind dat Joomla! Dagen Griekenland 2011 zeer goede presentaties had. Terwijl een groot deel van hen in het Grieks was (en daardoor had ik geen idee waar ze over gingen), waren degenen in het Engels prachtig! De presentaties die me als eerste te binnen schieten zijn de keynote van Ryan (met een recordbrekend aantal dia's / min), Max die ons vertelde ons over de nieuwe functies van de komende Virtuemart, Alex die uitlegde over Joom!fish, Johan zijn keynote over piraten (die hij eigenlijk pas had verzonnen tijdens ons gesprek bij het zwembad de avond ervoor) en natuurlijk mijn eigen twee presentatie over SEO mythes en Joomla 1.6 SEO. Het geven van mijn presentaties vond ik bijzonder leuk en ik heb gemerkt dat mijn spreekvaardigheid in het Engels sterk is toegenomen in de laatste paar dagen. Aan het eind van beide presentaties was er zo'n enorme hoeveelheid vragen dat eerst Fotis en later zijn mooie vriendin (nog niet vrouw) Katia moest komen om het publiek te vertellen dat de tijd op was.

Conclusie

Al met al was Joomla! Dag 2011 Griekenland een geweldig evenement! Nogmaals dank aan Fotis en zijn mensen voor het mogelijk maken van deze eerste Joomla! Dag in Griekenland, en ik hoop iedereen weer te zien bij een volgende Joomla! Dag.

Meer recaps

Theo van der Zee - //www.finishjoomla.com/blog/48/joomladay-greece-2011-report/ (Engels)
Ryan Ozimek - //community.joomla.org/blogs/community/1460-joomladay-greece-2011-recap.html (Engels)
Nick Anti - //www.joomlapolis.com/news/18172-joomladay-greece-2011-recap (Engels)
Fotis Evangelou - //joomladay.gr/news/item/72-Μεγάλη-επιτυχία-το-πρώτο-ελληνικό-JoomlaDay-Greece (Grieks)

{loadposition theovanderzee}

Heb jij net als Theo zelf een artikel geschreven dat je graag met andere Joomla gebruikers wilt delen? Neem dan contact met ons op.