| Door: Martijn Maandag. | Categorie: Evenementen.

Drijfcaravans bij de Joomla!dagen.

OlivierTijdens de Joomla!dagen leer je wat, ze zijn informatief en je leert er nieuwe woorden.
Zelfs de jongste deelnemer aan de Joomla!dagen heeft mij een nieuwe woord geleerd. Op de Joomla!dagen kom je woorden tegen zoals DOM (het Document Object Model),  kanalen en uiteraard bier.

Maar dat ik van onze jongste deelneemster (veel dames overigens op de dagen) het woord "drijfcaravan" moest leren, had ik niet verwacht.

Het bleek een innovatieve woordassociatie te zijn met de wat meer bekende sleurhut, een Nederlands fenomeen dat zich vooral in de zomervakantie voordoet en in zuidelijke richting beweegt.

Tijdens een van de georganiseerde onderdelen van het programma bleek Marissa (werkzaam bij Wat? - Niets!) veel creativiteit van haar vader te hebben geërfd. Varend over de Utrechtse grachten vond zij dit woord spontaan uit bij het zien van een woonboot :-).

"Varend over de Utrechtse grachten" denk je nu? Dat programmaonderdeel heb je gemist. Dan heb je niet goed gekeken tijdens het boeken van de dagen.

Bloemen- en plantenmarktOnder begeleiding van Lia Post verkenden drie nationaliteiten gedurende twee dagen Utrecht tijdens het partnerprogramma. Het eerder genoemde "Dom" staat natuurlijk voor de hoogste kerktoren van Nederland, kanalen voor de grachten en bier kon het partnerprogramma  vinden op het Ledig erf en Olivier. Naast dit werd er een stadswandeling gemaakt onder begeleiding van het Utrechtse Gilde, het museum Speelklok en diverse markten bezocht.

Al met al een door de deelnemers zeer gewaardeerd onderdeel van de Joomla!dagen.