| Door: Guido Jansen. | Categorie: Extensies.

Joomla integratie met Magento

Bij deze wil ik de community graag even inlichten over een jFusion integratie, namelijk die van Joomla! met Magento.

Wat is Magento?

Magento eCommerceMagento is een open source eCommerce platform/webshop gericht op de professionele markt. Het is een geavanceerd systeem met vele features waaronder het beheren van meerdere shops op meerdere domeinen, online marketing en rapportages, integratie met Google Analytics, iDeal en nog veel meer. Het bestaat nu ruim anderhalf jaar en is (volgens Google) nu het op één na populairste open source eCommerce systeem en is hard op weg om de nummer één (osCommerce) in de eerste helft van dit jaar te verslaan.

Officiële Magento site

Waarom Magento? Ik gebruik toch Joomla?

Joomla is een CMS en geen webshop. Uiteraard zijn er uitbreidingen voor Joomla die het webshop functionaliteit geven (zoals Viruemart) maar het kan nooit kwaad om je goed te oriënteren op wat er te krijgen is. Tenslotte hangt het maar net van je wensen af welk systeem beter geschikt is. Daarnaast is er dus (dankzij jFusion) een mooie koppeling waardoor je Joomla en Magento goed kan integreren.

Interesse?

Dutchento is de Nederlandse communitywebsite van Magento en 27 januari a.s. organiseren zij de eerste Europese conferentie waar o.a. de Amerikaanse ontwikkelaars van Magento zullen spreken.

Meet Dutchento

Voor meer informatie en het bestellen van kaartjes kun je terecht op de Meet Dutchento website.

Korting op kaartjes

Ik ben afgelopen week lid geworden van het team achter JoomlaCommunity en als welkomstkadootje geef ik iedereen die zich vanaf vandaag t/m 24 januari aanmeld voor het event en in het opmerkingen veld zijn JoomlaCommunity.nl username opgeeft €20 korting op de toegangsprijs.