Bij deze wil ik de community graag even inlichten over een jFusion integratie, namelijk die van Joomla! met Magento.

Wat is Magento?

Magento eCommerceMagento is een open source eCommerce platform/webshop gericht op de professionele markt. Het is een geavanceerd systeem met vele features waaronder het beheren van meerdere shops op meerdere domeinen, online marketing en rapportages, integratie met Google Analytics, iDeal en nog veel meer. Het bestaat nu ruim anderhalf jaar en is (volgens Google) nu het op één na populairste open source eCommerce systeem en is hard op weg om de nummer één (osCommerce) in de eerste helft van dit jaar te verslaan.

Officiële Magento site

Waarom Magento? Ik gebruik toch Joomla?

Joomla is een CMS en geen webshop. Uiteraard zijn er uitbreidingen voor Joomla die het webshop functionaliteit geven (zoals Viruemart) maar het kan nooit kwaad om je goed te oriënteren op wat er te krijgen is. Tenslotte hangt het maar net van je wensen af welk systeem beter geschikt is. Daarnaast is er dus (dankzij jFusion) een mooie koppeling waardoor je Joomla en Magento goed kan integreren.

Interesse?

Dutchento is de Nederlandse communitywebsite van Magento en 27 januari a.s. organiseren zij de eerste Europese conferentie waar o.a. de Amerikaanse ontwikkelaars van Magento zullen spreken.

Meet Dutchento

Voor meer informatie en het bestellen van kaartjes kun je terecht op de Meet Dutchento website.

Korting op kaartjes

Ik ben afgelopen week lid geworden van het team achter JoomlaCommunity en als welkomstkadootje geef ik iedereen die zich vanaf vandaag t/m 24 januari aanmeld voor het event en in het opmerkingen veld zijn JoomlaCommunity.nl username opgeeft €20 korting op de toegangsprijs.

6 reacties

EasyDiscuss Avatar
Jeroen (Alias BamiSalami)
ik heb er mee gespeeld en moet zeggen ziet er prachtig uit. Werkelijk de beste o.s. webshop.<br />Zeer uitgebreid en zeer verzorgd.<br /><br />Jammer is alleen dat het enorm lastig is om aan de praat te krijgen omdat de voorbeelddata niet standaard meegeleverd wordt en apart geinstalleerd moet worden. Hierdoor heeft het voor mijn gevoel een hogere instapdrempel dan oscommerce.
EasyDiscuss Avatar
Anja Hage
Goed om te lezen dat Joomla! nu met Magento geïntegreerd kan worden. Ik was afgelopen augustus op de Joomla Webdesigners dag en daar werd toen gesproken over Magento, ik vond dat apart omdat Magento niet zoals VirtueMart als extensie met Joomla! gekoppeld kon worden maar alleen als stand-alone (heb ik me toen laten vertellen) dus vind ik het een goede vooruitgang en voor mij een rede om mij in Magento te gaan verdiepen!<br /><br />Groeten, Anja<br /><br />p.s. de banner vermeld 27 januari 2008, ik neem aan dat dit 2009 moet zijn ;-)
EasyDiscuss Avatar
Guido Jansen
@ Jdegouw: Helemaal eens met de 'beste o.s. webshop' kwalificatie! ;-). En Magento is geen inderdaad geen download-klik-klik en je website staat klaar, op die markt is het ook niet gericht.<br /><br />@ Web-Effect: Thx, banner aangepast. Joomla en Magento blijven apart draaien (stand-alone) maar worden gekoppeld. Bij het gebruik van twee erg verschillende functies (zoals Webshop en CMS, maar bijv. ook CMS en forum) is een koppeling naar mijn mening altijd te prefereren boven het gebruik van een extensie. Je gaat dan een stuk software gebruiken voor iets waar het oorspronkelijk niet voor is bedoeld (bijv. forum uitbreiden met CMS of CMS uitbreiden met webshop). Als iets slechts een kleine functie vervult maakt dit niet veel uit, maar bij echte key features werk ik altijd met stand-alone producten.
EasyDiscuss Avatar
Niels
Binnenkort ook maar eens in Magento duiken
EasyDiscuss Avatar
dragmen
Kan Magento ook samen met joomla 3.XX ?
EasyDiscuss Avatar
David-Andrew
Ja, met magebridge<br />http://www.yireo.com/software/magebridge/

Reageer

1000 Resterende tekens