| Door: Sander Potjer. | Categorie: Extensies.

FireBoard gaat verder onder nieuwe naam: Kunena

kunena-logoEen veel gebruikte forum extensie op Joomla sites is FireBoard. De ontwikkeling van FireBoard leek de afgelopen maanden wat stil te zijn gevallen. Inmiddels is het project geforkt en zijn een aantal oude FireBoard ontwikkelaars samen met nieuwe ontwikkelaars verder gegaan met een nieuw Joomla forum project genaamd ‘Kunena’. Kunena betekend in het Swahili “te praten”.

Een groot aantal bug fixes en nieuwe functies die gepland stonden voor een release van FireBoard zijn in de eerste release van Kunena opgenomen. Kunena is volledig compatibel met alle vorige versies van FireBoard en kan naast FireBoard geïnstalleerd worden om te testen. Migreren is eenvoudig, de-installeer FireBoard, werk de menu items bij naar Kunena en je bent klaar. Aan een native Joomla 1.5.x versie van Kunena wordt gewerkt, samen met een groot aantal nieuwe functies.

Op de website van FireBoard wordt inmiddels aangeraden te upgraden naar Kunena, het forum van FireBoard blijft nog even zichtbaar als informatie bron maar er kan niet meer gepost worden.

De Nederlandse vertaling is beschikbaar en kan gedownload worden in onze downloadsectie.