| Door: Matthieu. | Categorie: Extensies.

Joooid: Joomla! komt naar Android

JoooidVroeger was websites bouwen iets voor de übernerds, ze waren de enigen die pareltjes van sites uit hun keyboards konden toveren. Ze waren dan ook de enigen die de taal erachter begrepen en vlot spraken. De komst van ondermeer Microsoft Frontpage veranderde de zaak grotendeels, iedereen (zelfs ikzelf) kon makkelijk sites bouwen. Ondertussen is Frontpage al serieus achterhaald maar het idee erachter is gegroeid naar CMS oftewel Content Management Systems. Een aantal van deze systemen zijn ondermeer Mambo, WordPress, Joomla! en zoveel meer. Naast WordPress komt nu ook Joomla! naar Android en dit onder de vorm van ‘Joooid‘.

Joooid werkt als volgt: eerst en vooral moet je de Joooid app downloaden via de market en vervolgens moet je de Joooid plugin installeren op je Joomla! website. Nu kan je je Joomla! website vanop je mobieltje bewerken, je kan onder andere: artikelen aanmaken en beheren, fotoalbums aanmaken, GPS posities linken aan je artikelen en Google Maps integreren in je artikelen. Niet mis voor een beginnende app dus, de ontwikkelaar zegt ook bezig te zijn met je ondermeer de mogelijkheid te geven om YouTube video’s te integreren in je artikelen.

Joooid hoofdmenu

Bestaande artikelen bewerken behoort momenteel nog niet tot de mogelijkheden van deze app, maar dit zal waarschijnlijk wel in latere versies toegevoegd worden. Dit maakt het niet minder handig om onderweg nieuwe artikelen te publiceren op je website of om verouderde ervan te gooien. Ideaal dus voor de webmaster on the go!

Meer info en screenshots vindt je op de officiële website, de plugin is hier te vinden en de uitleg over hoe je deze het best installeert vindt je dan weer hier.

de QR-code voor de bijhorende app:

Bovenstaand artikel is geschreven door Matthieu en met toestemming overgenomen van de website www.androidworld.nl.