| Door: Sander Potjer. | Categorie: Extensies.

Updates voor VirtueMart, sh404SEF, JomSocial en CB

De afgelopen weken zijn er voor een aantal veel gebruikte Joomla extensies updates uitgebracht, nieuwe functionaliteiten maar ook verbetering van de veiligheid in een aantal gevallen. Een overzicht van de updates:

VirtueMart 1.1.6

virtuemartHet VirtueMart team heeft met deze release een lijst met een groot aantal bugs opgelost, de volledige lijst is hier terug te vinden. De grootste en belangrijkste wijziging is dat Joomla 1.0 niet meer wordt ondersteund. VirtueMart 1.1.6 werkt dus alleen nog maar op Joomla 1.5.

sh404SEF 2.1.8

sh404sefsh404SEF verbetert de zoekmachine vriendelijkheid van Joomla. Voor deze extensie is een belangrijke veiligheidsupdate uitgebracht. De update dicht de mogelijkheid tot een SQL injectie in alle versies van sh404SEF, zowel voor Joomla 1.0 als Joomla 1.5. sh404SEF is enige tijd terug overgegaan naar een commerciële versie waarvoor dus betaald moet worden. Omdat het hier om een groot veiligheidsprobleem gaat heeft de ontwikkelaar Anything Digital eenmalig voor alle oudere niet-commerciële versies een update beschikbaar gesteld. Meer informatie in het artikel 'Urgent security releases now available for all version of sh404SEF'.

JomSocial 2.0

jomsocialDe community extensie JomSocial heeft versie 2.0 uitgebracht. Deze versie introduceert een aantal nieuwe mogelijkheden als meerdere type profielen, groep evenementen, een 'like' systeem, bijsnijden van profiel foto's en diverse andere functionaliteiten. Een overzicht staat op de pagina 'What's New In JomSocial 2.0?'

Community Builder 1.3

cbDe andere veelgebruikte community extensie Community Builder heeft ook een nieuwe versie uitgebracht. Versie 1.3 kent een 30-tal bug fixes en verbeteringen in de API. Ook zijn er 17 nieuwe functionaliteiten toegevoegd waarvan een aantal komen uit de - in ontwikkeling zijnde - 2.0 versie. De veiligheid is ook aangescherpt, een potentieel veiligheidsprobleem in de backend is verholpen. Lees meer over deze versie in het artikel 'Community Builder 1.3 Released!'.

Nederlandse taalbestanden

Het taalteam van JoomlaCommuntiy.eu werkt aan de Nederlandse taalbestanden voor de bijgewerkte extensies. Deze verschijnen spoedig op download.joomlacommunity.nl.