Gebruikersgroep Zwolle

Templates... Welke Joomla!-ontwikkelaar is er niet groot mee geworden? In Joomla!-land is het een terugkerend onderwerp waar veel over te vertellen is. Dit is ondermeer de reden geweest om het als hoofdthema op te nemen voor de vierde bijeenkomst van de Joomla! Usergroup Zwolle e.o. Op dinsdag 25 januari, na een uitstel van twee weken was het dan eindelijk zo ver…

Dat het onderwerp geliefd of op zijn minst interessant wordt gevonden bleek wel aan het aantal aanmeldingen. Met maar liefst 23 enthousiastelingen uit zo'n beetje heel Noord-Oost Nederland trapten we af op onze nieuwe locatie. Franklin Kramer van Woosh! Webdesign heette iedereen hartelijk welkom en gaf aan wat de doelstelling van de JUG is, namelijk het op laagdrempelige wijze kennis en ervaring delen over Joomla! en het gezamenlijk bijdragen aan de open sourcepakket community waarbij er ook voldoende ruimte is om onder het genot van een frisje met elkaar bij te praten.

Lees meer: Verslag 4e bijeenkomst Joomla!...

Gebruikersgroep ZwolleOp zaterdag 14 augustus werd de tweede bijeenkomst van de Joomla! Gebruikersgroep Zwolle (in de volksmond en op Twitter al JUG038 genoemd) gehouden. Waar de eerste bijeenkomst een enigszins formeel karakter had om de way ahead te bepalen, was de tweede bijeenkomst lekker informeel. In dit verslag doe ik uit de doeken wat we zoal behandeld hebben.

Presentatie en demonstratie

Om 19:30u trapte Eric Hendriks van Qunit IT Solutions af met een presentatie over een door hem ontwikkeld betaalplatform voor Joomla! Dit betaalcomponent biedt de mogelijkheid om als interface op te treden tussen bijvoorbeeld VirtueMart en verschillende betaalsystemen (iDEAL, PayPal, MoneyBookers enz.) en geeft de gebruiker alle vrijheid om het gehele betaalproces te beïnvloeden middels vooraf ingestelde pagina's en zogenoemde hooks naar andere Joomla! extensies (bijvoorbeeld het abonneren op een nieuwsbrief).

Samen slimmer worden...

Lees meer: Verslag 2e bijeenkomst Joomla!...

Joomla! Gebruikersgroep ZwolleZwolle - Niet gehinderd door de enorme stortbui die Zwolle in een haast paarse gloed hult, druppelen de eerst Joomla gebruikers rond 19:00 uur het kantoorpand binnen. De bezoekers worden van harte welkom geheten met een bak koffie, wat fris en een plak ouderwets gezellige cake. En omdat we elkaar nog niet kennen, schrijven we onze naam op een stickerlabel en plakken die op onze borst. Zo, nu maar eens kijken wat er te beleven is hier.

Voor ons staat Franklin die ons op enthousiaste en professionele wijze begroet, het programma voor de avond uiteenzet en uitlegt wat we nu eigenlijk zijn: Een groep van gebruikers die een bepaald iets delen. OK dan, laten we dat doen.

Joomla!  Gebruikersgroep Zwolle
Foto door: Annet de Boer

Lees meer: Eerste bijeenkomst gebruikersgroep...