Joomla! Gebruikersgroep ZwolleZwolle - Niet gehinderd door de enorme stortbui die Zwolle in een haast paarse gloed hult, druppelen de eerst Joomla gebruikers rond 19:00 uur het kantoorpand binnen. De bezoekers worden van harte welkom geheten met een bak koffie, wat fris en een plak ouderwets gezellige cake. En omdat we elkaar nog niet kennen, schrijven we onze naam op een stickerlabel en plakken die op onze borst. Zo, nu maar eens kijken wat er te beleven is hier.

Voor ons staat Franklin die ons op enthousiaste en professionele wijze begroet, het programma voor de avond uiteenzet en uitlegt wat we nu eigenlijk zijn: Een groep van gebruikers die een bepaald iets delen. OK dan, laten we dat doen.

Joomla!  Gebruikersgroep Zwolle
Foto door: Annet de Boer

Dan wordt het interessant. We gaan ons aan elkaar voorstellen. Meteen valt op dat er wel verschillen zijn. Van novice tot expert zou ik willen zeggen. De één wat meer een ‘programmeer man’, de ander weer meer een ‘fontend man’. Eh, ja mannen. De meeste. Wel leuk om te zien dat er ook een dame bij was trouwens. Zou dat representatief zijn voor alle Joomla gebruikers?

Diversiteit

Sommige collega-bezoekers zijn al aardig professioneel bezig volgens mij. Terwijl andere hun eerste voetstapjes zetten in het Joomla!-domein. Ook daar dus wel een verschil Als we daar later nog even over doorpraten leggen we hier nog even de vinger bij. Misschien goed om een volgende keer ook gedeeltelijk op te splitsen in groepen? Dan komt iedereen op zij niveau aan z’n trekken.

Het is pauze. Nog een bakkie of een sigaretje, even plassen, even de benen strekken. We zitten ook wel een beetje krap op elkaar hier. Door de verassend goede opkomst – 22 personen – is de ruimte waar we zitten net voldoende. Als de airco niet aan staat zal het vast enorm warm worden… Iemand biedt later op de avond een andere, grotere ruimte aan om een volgende keer bijeen te komen. Dit aanbod wordt dankbaar aangenomen. Ook al weer geregeld!

Gezellig bijpraten
Gezellig bijpraten Foto door: Annet de Boer

Presentatie SEO

Na de pauze staat Rutger voor de groep. Hij is van SEO Zwolle en geeft advies en workshops op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Dus of je een beetje gevonden wordt op Google. Een helder verhaal! Daar kunnen we wel wat mee. Wel leuk dat iemand uit de groep meteen bereid is om de anderen iets bij te brengen, moeten we er in houden. De suggestie wordt gedaan om een ‘zeepkist-moment’ in te voeren waar we – om de beurt - de kans krijgen om ‘iets te roepen’ wat ons bezig houdt of wat we interessant vinden. Ik zal eens nadenken over wat ik zou kunnen en willen ‘sharen’.

Tijdens de presentatie van Rutger wordt de groep ook wat losser. Logisch, we zitten allemaal toch ergens wel in hetzelfde schuitje. En als we doorpraten over hoe het verder moet, zie ik om me heen allemaal vingers de lucht in gaan. Als reactie op de vraag wie volgende keer wel weer zou willen komen. Dus het idee slaat wel aan. We besluiten om eerst elke twee maanden een bijeenkomst in te gaan plannen. Waar gaan we het over hebben? Beveiliging van je site bijvoorbeeld. Of welke extensies we gebruiken. De suggesties worden genoteerd en we spreken af dat we op de hoogte worden gehouden via het forum van joomlacommunity.nl en de andere social media kanalen.

Informeel

Dan nu informeel met elkaar doorpraten. Onder het genot van een frisje en wat borrelnoten. Meteen worden er ervaringen en ook visitekaartjes uitgewisseld. Nu merk je eigenlijk pas echt hoe leuk het is om mensen te spreken die ook met ‘jouw ding’ bezig zijn. Wat mij betreft blijft dit informele contact ook een belangrijk onderdeel van onze bijeenkomsten.

Conclusie? Een geslaagde bijeenkomt. Eigenlijk nog beter dan ik had verwacht. Ja, je weet niet zo goed wat je moet verwachten hè? Ik ben toch wel blij dat ik gekomen ben. Volgende keer ben ik waarschijnlijk weer van de partij. Misschien kruip ik ook nog wel op die zeepkist (-;

Een tevreden JUG-Zwolle bezoeker.

Bijpraten over deze Gebruikersgroep? Kijk dan snel op het daarvoor ingerichte forum.
Je kunt deze gebruikersgroep ook volgen op LinkedIn.

3 reacties

EasyDiscuss Avatar
ghio
Deze "tevreden JUG-Zwolle bezoeker" kan het in ieder geval heel mooi verwoorden. Goed om te weten dat iemand van ons dit ook goed kan.... Wat en veelzijdige groep hebben we toch?<br /><br />Ghio
EasyDiscuss Avatar
bombario
Dag Franklin,<br /><br />Leuk verslag van een wat mij betreft geslaagde avond. Ben benieuwd naar het vervolg van de groep.<br /><br />Groet,<br /><br />Rutger
EasyDiscuss Avatar
wijnia
Een geslaagde avond en en leuk verslag. Ook leuk Annet dat je foto's hebt gemaakt. Het maakt het verslag levendig en leuk om de gezichten vast te houden. Beelden zeggen vaak meer dan woorden.<br /><br />Groet,<br />Foeke

Reageer

1000 Resterende tekens