jc-gebruikersgroep-assenVanavond was het zover dat de gebruikersgroep regio Assen bij elkaar kwam.
De groep bestond uit mensen uit Friesland, Groningen en Drenthe. De opkomst was dik in orde, van de 13 aanmeldingen wisten er toch 10 man naar Assen te komen om het gezicht achter de naam van het forum te zien.
Een enkeling had elkaar al eens gezien bij andere evenementen, en voor de ander was het compleet nieuw.
De locatie was in de Bonte Wever in Assen, welk een zeer geschikte locatie was voor deze eerste keer. Het was er rustig, en men kon rustig zitten en elkaar duidelijk horen.
Toevallig zaten de gevorderden bij elkaar, en de iets wat minder gevorderden aan de andere zijde van de tafel.

Dit werd zeer duidelijk tijdens de voorstel ronde, wat weer een lach op het gezicht bracht van een ieder. Voornamelijk de manier waarmee men bezig is met Joomla! was zeer interessant.Na de koffie kwam er een voorstel ronde waarin duidelijk werd dat de groep zeer gevarieerd is. De één begint net en de ander is al ver gevorderd. Een leuke mix van mensen die elke met hetzelfde bezig is, maar dan op hun eigen manier.

1e-bijeenkomst-assen
Foto: digibi

Tijdens de voorstel ronde kwamen al een aantal onderwerpen naar voren waar men graag iets meer van wil weten. Zoals installeren van een server (apache, php mysql), installatie joomla, eigen template maken en extensies toepassen.
Om alles niet in één keer te behandelen is gekozen voor het behandelen van 1 of 2 onderwerpen voor de volgende keer.

Na de voorstel ronde werden er onderling diverse gesprekken aangegaan, en ging men praten over zaken waar men mee bezig is, en welke problemen men tegen kwam. Dit verliep zelfs zo goed, dat men bijna niet meer weg wou, omdat men zo veel te vertellen had.
Een volgende keer zullen we zeker verder praten over de zaken die we nu niet konden vertellen.

De uitkomst van deze avond is zeer geslaagd te noemen, en de volgende keer zal in ieder geval het onderwerp installeren aan bod komen, en hoe nu verder. Welke extensies installeer je altijd direct erna en waarom doe je juist deze en niet een andere.

Voor ons allen zal het een leerzaam proces zijn, welk alleen maar beter kan worden.
Er zijn aardig wat contacten gelegd, welk weer in het voordeel zullen werken op het forum.

Al met al een geslaagde avond, welk op 7 juli nogmaals dunnetjes over word gedaan.

Vanaf deze zijde wil ik een ieder bedanken voor het aanwezig zijn. Was leuk om de gezichten te zien, en tot de volgende keer waarbij we een "probleem" zullen aanpakken en gezellig onder het genot van een kopje koffie met wellicht iets erbij zullen genieten.

1 reactie

EasyDiscuss Avatar
Sander Potjer
Dank voor jullie verslag, leuk te lezen dat het een geslaagde bijeenkomst is geweest!

Reageer

1000 Resterende tekens