Na een kennismakingsronde eind mei in Assen ontmoetten wij elkaar op 7 juli opnieuw in Scheemda. Tot op het laatst toe was de locatie onzeker. Maar Martin de Jong was zo genereus om ons een zaal in de Eextalhal ter beschikking te stellen. Met een beamer en een internetaansluiting konden we daar uitgebreid met Joomla aan de slag.

gebruikersgroepassen100707

Twaalf mensen hadden zich opgegeven voor deze avond. Maar uiteindelijk waren we met zijn achten. Een aantal Friezen was er dit keer niet bij. Het gerucht gaat, dat zij proberen een Gebruikersgroep in Friesland op te zetten….

Op de agenda stond het behandelen van het installatieproces van Joomla. Ik had vooraf mijn twijfel, of ik dit wel interessant genoeg vond. Hans de Kleine verzorgde een presentatie over dit onderwerp. En al snel bleek mij, dat er over de stappen om een Joomla installatie te realiseren nog veel te discussiëren valt!

Eenmaal geïnstalleerd, is de volgende vraag welke extensies je dan toevoegt. Voor Hans zijn dat minimaal de JCE editor, Akeeba Backup en de Update Manager.

Iedereen deed actief mee en ieder had zo zijn eigen vragen en ervaringen te delen. Ondanks dat ik bij vragen en problemen al actief gebruik maak van het Joomla Community Forum, deed ik deze avond toch nog veel ideeën en suggesties op waar ik mee aan de slag kan.

We spraken af, dat ieder actief zijn inbreng levert in de bijeenkomsten van onze Gebruikersgroep. En ook streven we er naar om op het Forum van de Gebruikersgroep een bijdrage te leveren.

Op woensdag 8 september vanaf 19.30 uur ontmoeten wij elkaar opnieuw in Scheemda. Wil iedereen in de aanloop naar die bijeenkomst onderwerpen, suggesties, vragen, problemen op Het Forum van onze gebruikersgroep plaatsen. We maken dan een keus wat we voor de volgende keer gaan behandelen.

Geschreven door Nico Jan Stijne
Foto door Bia Huizenga

Reageer

1000 Resterende tekens