Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: /data/sites/web/joomlacommunitynl/data/test.joomlacommunity.nl/public_html/cache/com_content
Bericht sluiten

| Door: Sander Potjer. | Categorie: Gebruikersgroepen.

Komende week komen vier Joomla gebruikersgroepen bij elkaar

Enkele maanden geleden zijn de eerste tien Joomla gebruikersgroepen in Nederland en België van start gegaan. Het overzicht van alle bijeenkomsten kun je vinden onder Joomla gebruikersgroepen. Iedereen is welkom om de bijeenkomsten van de gebruikersgroepen bij te wonen. De toegang is gratis of de kosten voor de zaalhuur worden gedeeld door de bezoekers. Komende week komen vier gebruikersgroepen weer bij elkaar, een overzicht:

Maandag 6 september, 19.30 uur: Regio 's-Hertogenbosch (Joomla 1.6)

jc-gebruikersgroep-s-hertogenboschHet onderwerp van deze bijeenkomst van de gebruikersgroep regio 's-Hertogenbosch zal "Joomla! 1.6 - wa moek daar nou mee" zijn. Webdeveloper Anja Hage, tevens lid van het Joomla! 1.6 documentatieteam, zal een presentatie geven over Joomla! 1.6.

Zoals iedere maand zal er ook een website van een van de deelnemers worden besproken. Presenteer een van je websites en ontvang opbouwende feedback van de andere deelnemers. Ditmaal laat Babs Gösgens een van haar websites zien. Een Joomla! website die via MageBridge gekoppeld is aan de webshop Magento.

> Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Dinsdag 7 september, 20.00 uur: Regio Amsterdam (Template overrides)

jc-gebruikersgroep-amsterdamHet hoofdonderwerp van deze bijeenkomst van de gebruikersgroep regio Amsterdam is Joomla templates overrides dat gepresenteerd zal worden door Sander Potjer. Met Joomla template overrides hebben we in Joomla 1.5 een enorm krachtige tool in handen gekregen om op redelijk eenvoudige wijze de standaard Joomla! output naar eigen wens aan te passen.

Als Joomla! webbouwers grijpen we al snel naar een van de vele extensies of omslachtige oplossingen om een bepaald effect te bereiken terwijl dit vaak met Joomla! zelf eenvoudiger te bereiken is. In deze presentatie laat Sander zien hoe je optimaal gebruik kunt maken van de verborgen kracht van Joomla! om zelf met basiskennis van HTML, (nog minder) PHP en CSS iets moois met Joomla! te kunnen maken.

Zoals iedere maand zal er ook een website van een van de deelnemers worden besproken. Presenteer een van je websites en ontvang opbouwende feedback van de andere deelnemers.

> Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Dinsdag 7 september, 20.00 uur: Regio Enschede (Installatie en Joomla 1.6)

jc-gebruikersgroep-enschedeTijdens deze bijeenkomst van de gebruikersgroep Enschede zal de installatie van Joomla worden besproken met subonderwerpen: installeren extensies, systeem vereisten, webhosting (waar let je op), locale installatie (xampp), overbrengen van je locale installatie naar webhost omgeving (akeeba backup). Tevens zal de backend worden doorlopen en wordt er bij diverse onderdelen stilgestaan om die uit te leggen.

Verder zal Marijke Stuivenberg ook een kijkje in de keuken van Joomla 1.6 geven, zij is de laatste tijd druk bezig geweest met de Nederlandse vertaling en zal laten zien wat er zoal nieuw is in Joomla 1.6.

> Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Woensdag 8 september, 19.30 uur: Regio Assen (Installatie en vragen/discussie)

jc-gebruikersgroep-assenTijdens deze bijeenkomst van de gebruikersgroep Assen zullen diverse onderwerpen aan bod komen. Allereerst zullen de vragen / discussies omtrent de onderwerpen van de vorige bijeenkomsten (Joomla! installatie en must have extensies) worden besproken. Ook heeft Jeroen Mulder heeft aangegeven voor een volgende bijeenkomst een presentatie over zoekmachine-optimalisatie te willen verzorgen.

Daarna is er ruimte voor algemene vragen of discussies. Zit je met een bepaalde vraag? Gooi het in de groep!

> Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.