Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: /data/sites/web/joomlacommunitynl/data/test.joomlacommunity.nl/public_html/cache/com_content
Bericht sluiten

| Door: Sander Potjer. | Categorie: Gebruikersgroepen.

Bijeenkomsten van Joomla! gebruikersgroepen in december

In december zullen er weer diverse bijeenkomsten van Joomla gebruikersgroepen plaatsvinden. In Assen, Amsterdam, Arnhem, 's-Hertogenbosch, Enschede, Maastricht en Rotterdam zullen de Joomla gebruikersgroepen deze maand bij elkaar komen. Onderstaand een overzicht van de data en onderwerpen.

Iedereen is van harte welkom op een van de bijeenkomsten. De toegang is in de meeste gevallen gratis, soms worden nog de kosten voor de zaalhuur gedeeld door de bezoekers. Mocht er geen gebruikersgroep bij jou in de buurt zijn kun je op het forum peilen of er genoeg interesse is voor het starten van een nieuwe groep, reeds diverse topics hierover staan in het forum. Hopelijk mogen we je binnenkort op een van de bijeenkomsten verwelkomen!

gebruikersgroepen

Woensdag 1 december, 19.30 uur: regio Assen (Artisteer)

jc-gebruikersgroep-assenWe gaan deze keer onder leiding van Bia (digibi) het werken met de template generator Artisteer on de loep nemen. Er zal een template worden gemaakt die we gaan uitpluizen en eventueel aanpassen. Aan de hand hiervan zullen we de voor en nadelen van dergelijk software bespreken.

Als er tijd over is kan er vrij gediscussieerd worden. Leuk om en elkaar te helpen, kennis te delen en natuurlijk beter te leren kennen.

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Maandag 6 december, 20.00 uur: regio Amsterdam (HTML naar Joomla)

jc-gebruikersgroep-amsterdamHet komt regelmatig voor dat je een leuke template tegenkomt die je voor je Joomla site zou willen gebruiken maar dat die alleen in HTML beschikbaar is en niet als een installeerbare Joomla template. Of je ontvangt van een opdrachtgever een HTML template dat omgezet moet worden naar een Joomla template. Hoe ga je in zulke gevallen te werk?

Tijdens deze bijeenkomst zal Sander Potjer laten zien welke stappen er nodig zijn om een HTML template naar een Joomla template om te zetten. Als voorbeeld zal het HTML template "CoolBlue" worden omgezet naar een Joomla template.

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Maandag 6 december, 20.00 uur: regio Arnhem (Veiligheid)

jc-gebruikersgroep-arnhem

Na enkele succesvolle gebruikersbijeenkomsten ben je uitgenodigd om deel te nemen aan de vierde Joomla! gebruikersbijeenkomst van de Regio Arnhem / Nijmegen.

Zoals de titel al verraadde gaat het om veiligheid. Wat je zoal kunt doen om je site zo veilig mogelijk te maken tegen hackers. Hele basale tips komen aan bod, maar ook de meer geavanceerde. Voor ieder wat wils, beginner en gevorderde.

Als je het op prijs stelt kunnen we naar de beveiliging van jou website kijken en die als casus bespreken. Neem evt een laptop mee. We gaan een aantal websites bekijken. Het zal voor een belangrijk deel gaan om interactie. Samen weten we meer.

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Dinsdag 7 december, 19.30 uur: regio 's-Hertogenbosch (CCK's)

jc-gebruikersgroep-s-hertogenboschHet onderwerp van deze bijeenkomst van de gebruikersgroep regio 's-Hertogenbosch zal gaan over KR, ZOO, Flexicontent en Jsebold.

Zoals iedere maand zal er ook een website van een van de deelnemers worden besproken. Presenteer een van je websites en ontvang opbouwende feedback van de andere deelnemers.

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Dinsdag 7 december, 20.00 uur: regio Enschede (Hoe is dat gemaakt?)

jc-gebruikersgroep-enschedeWe komen allemaal wel eens iets tegen op een website waarvan we ons afvragen, hoe hebben ze dat gemaakt? Welke extensie is er gebruikt, of hoe zou ik zoiets binnen Joomla! kunnen realiseren?

Tijdens deze bijeenkomst proberen we allemaal enkele voorbeelden hiervan 'mee te nemen'.
Dat mag een vraag zijn over hoe iets gemaakt is, met een voorbeeldwebsite, maar het mag ook iets zijn waarop je trots bent en wilt uitleggen hoe je het gemaakt hebt.

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Vrijdag 17 december, 20.00 uur: regio Maastricht (Kennis maken)

jc-gebruikersgroep-maastrichtTijdens deze bijeenkomst zullen de gebruikers uit de regio Maastricht kennis met elkaar maken en zal er een open vragen ronden worden gehouden. Leg je vraag voor aan andere Joomla gebruikers!

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Dinsdag 21 december, 19.00 uur: regio Rotterdam (Webservices)

jc-gebruikersgroep-rotterdamHet hoofdonderwerp van deze bijeenkomst zal webservices zijn. Herman zal in een korte presentatie vertellen wat webservices zijn, hoe XML-RPC werkt en wat je ermee kunt?

Daarnaast komen ook de maandelijkse onderdelen "grabbelton" (nieuws en nieuwtjes over internet in het algemeen en van Joomla! en de community in het bijzonder) en Dokter Joomla! (concrete vragen en problemen, site van de maand) aan bod.

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.