Joomla! gebruikersgroep regio AssenDoor Ilse is een mooi verslag geschets van de afgelopen bijeenkomst van de gebruikersgroep regio Assen te Scheemda.

René (rwstout) was met Fokke en Ilse meegekomen. Hij is net begonnen met een Joomla 1.6 website en gaf na afloop aan dat hij de gebruikersbijeenkomst zeker nuttig vindt. Dus ook al ben je pas begonnen met een Joomal website, schroom niet om eens naar een Joomla-avond te komen, je steekt er altijd iets van op.

Presentatie Phoca Gallery

Bia Huizinga (Digibi) toverde een uitgebreide presentatie over Phoca tevoorschijn. Niet dat Bia nu zo lang van stof was, de instellingsmogelijkheden van Phoca zijn gewoon heel uitgebreid. Bia heeft ook nog een stap voor stap handleiding geschreven compleet met haar voorkeursettings en last but not least had ze een document met o.a. aanwijzingen voor het toepassen van Picasa webalbums in Phoca. Een deelnemer vroeg hoe het kon dat iedere keer na een update de uitlijning van zijn miniaturen weer in de hobbel is. Ook hiervoor had Bia een oplossing paraat: er moet 1 regeltje code in de CSS worden aangepast en de look is weer OK. Alweer een blije ‘klant’.
Bedankt Bia, het was te zien dat je veel werk in de voorbereiding had gestoken!

Na de presentatie keken we nog even naar de alternatieven voor Phoca. Op extensions.joomla staan meer dan 200 mogelijkheden om beelden te tonen op een Jomla site. Wie door de bomen het bos niet meer ziet kan eens sigplus proberen. Eenvoudig, mooi en je kunt op een handige manier via 1 txt bestand titels en omschrijvingen toevoegen. http://hunyadi.info.hu/en/projects/sigplus

Ook het oude vertrouwde Simple Image Gallery voldoet goed om keurig en snel bijvoorbeeld enkele foto’s in een artikel op te nemen. http://www.joomlaworks.gr/content/view/17/42/

De vorige keer kwam Der Meister met een gouden multimedia tip: Cincopa. http://www.cincopa.com/media-platform/services
Hier kan je foto’s en filmpjes opslaan en er is een mooie manier om eea eenvoudig op een Joomla website te tonen. Trouwens ook op Wordpress, Drupal et cetera.

Na de presentatie hebben we nog een uurtje elkaars werk bewonderd en over en weer vragen beantwoord.

Bedankt voor dit verslag Ilse, was inderdaad een leuke bijeenkomst, en een goede presentatie van Bia over Phoca Gallery.

6 reacties

EasyDiscuss Avatar
Elpenaar
Bedankt Marc! Prima promotie voor wat je op kan steken in het Noorden bij de Joomla! gebruikersgroep Assen (in Scheemda) Belangstelling? Houd de agenda voor de bijeenkomsten in Scheemda in de gaten en kom gewoon eens kijken. Drenten overwin die terughoudendhei d; Groningers die koppigheid en Friezen die eigengereidheid . Er bloeit iets moois in het hoge Noorden! Mis het niet!
EasyDiscuss Avatar
boomj03
Bia, zou ik kunnen beschikken over het document met o.a. aanwijzingen voor het toepassen van Picasa webalbums in Phoca? en zo ja, waar kan ik het vinden?<br />Bij voorbaat mijn hartelijke dank.
EasyDiscuss Avatar
digibi
Boomjo3 schrijf me even een pb met je mailadres dan stuur ik het. <br />digibi
EasyDiscuss Avatar
Elpenaar
Woensdag 1 juni vanaf 19.30 uur ontmoeten Drenthen, Groningers en Friezen elkaar in de Sporthal te Scheemda. Geef je op en kom meedoen! Neem je vragen, problemen en ideeën mee.
EasyDiscuss Avatar
Elpenaar
Sorry! In juni zit iedereen op de Malediven en de Balearen. Maar op maandag 4 juli en maandag 1 augustus is iedereen vanaf 19.30 uur welkom in de Eextahal op de Plantsoenlaan 19 in Scheemda!Kijk bij de Gebruikersgroep Assen voor de agenda.
EasyDiscuss Avatar
h.houben
Hallo Bia (Huizinga),<br />ik ben op zoek naar een fotopresentatie -mogelijkheid voor mijn nog te maken site. Zou ik kunnen beschikken over je gemaakte Nederlandstalig e handleiding van Phoca Gallery en ook het document om Picasa webalbums hierin toe te voegen? Ik ben nog een beginner in het Joomla 1.7.2 circuit.<br />Mijn gegevens zijn:<br />hjhm.houben@online.nl

Reageer

1000 Resterende tekens