jc-gebruikersgroep-assenOp 4 juli kwam Joomla Gebruikersgroep regio Assen weer bij elkaar. Het onderwerp van deze bijeenkomst was het kritisch bespreken van een aantal sites van de deelnemers.

Aan de hand van een checklist, die gemaakt was door Ilse en Fokko, navigeerde Fokko behendig door de drie opgegeven sites heen en we gaven met elkaar commentaar. Nog even een snelheidstest aan het eind. Ik vond het leuk mijn site (digibi's photohouse.nl) door de ogen van anderen te bekijken. Ik heb goede ideeën opgedaan voor de herziening van mijn site op basis van joomla 1.7. Ook de bespreking van de andere sites daarna was interessant. Hoe verschillend de sites zijn en ook hoe persoonlijk.

De site van Alie http://www.wijngildebraamstruik.nl deed ons het water in de mond lopen. Lekkere recepten en nog veel meer. Nog even een aanmeldingsformulier en de leden stromen binnen....En we hadden zoveel te bespreken dat we nauwelijks tijd hadden om het glas te heffen.

De site van Rene van de voetbalvereniging (http://www.vvtiendeveen.nl/joomla16/ (met de aanloopperikelen van Joomla 1.6) vormde het sluitstuk. Rene ik hoop dat je er verder mee bent gekomen. Je hebt nog een eindje te gaan. Maar ik was wel verrast over wat er allemaal achter de knopjes vandaan kwam.

En der Meister toverde zowel koffie, drankjes als de meest uiteenlopende extensies uit zijn mouw voor prikbord (realpin?), recepten (garyscookbook), camp26 (templates). En ook eventlist kwam langs. Deze extensie wordt ook gebruikt voor de aankondiging van deze gebruikersgroepbijeenkomst. Eventlist geeft veel mogelijkheden om events te presenteren. En dan nog de snelhheidsmeter die Fokko gebruikte: http://www.octagate.com/service/SiteTimer/.

Kortom genoeg te doen.

In augustus is het toch vakantie geworden. Even afzien tot we op 5 september de start van ons website avontuur: de start van een eigen website met joomla 1.7 kunnen beleven. Wie mee wil bouwen kan zich melden bij Ilse om de gegevens te ontvangen. Maar we horen er vast nog meer over.

Heb je zin mee te doen, dan kun je je hier aanmelden.

 

1 reactie

EasyDiscuss Avatar
rwstout
Hallo,<br />de voetbalwebsite staat nu op www.vvtiendeveen.nl/joomla en is over naar 1.7.0.<br />Ik heb inmiddels veel bijgeleerd. Ik hoop dat dit te zien is ;-)<br />Ik merk wel dat lang niet alle extensies en andere goodies goed werken. Ik krijg talloze foutmeldingen, onder andere in de Jevents 2.0 RC, speciaal voor 1.7 gemaakt nota bene...<br />Ik ben nu dus weer terug bij GCalendar. Die werkt ook niet helemaal perfect, maar door ipv de ingebouwde calender module als alternatief de Google Calendar site in een Wrapper te openen, ziet het er toch mooi uit.<br />Uiteraard sta ik open voor tips en trucs!!!!<br />Groet,<br />René

Reageer

1000 Resterende tekens