Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: /data/sites/web/joomlacommunitynl/data/test.joomlacommunity.nl/public_html/cache/com_content
Bericht sluiten

| Door: Sander Potjer. | Categorie: Gebruikersgroepen.

Joomla! gebruikersgroep regio Heerenveen

jc-gebruikersgroep-heerenveenDoor heel Nederland en Belgie zijn er met grote regelmaat bijeenkomsten van Joomla gebruikersgroepen  waar onder andere Joomla gebruikers, professionals, ontwikkelaars, vormgevers en hobbyisten op af komen. De meeste gebruikersgroepen zijn inmiddels aan het tweede seizoen begonnen.

Naast de gebruikersgroepen van JoomlaCommunity.nl is er ook al enige tijd een Joomla gebruikersgoep in Heerenveen actief. De gebruikersgroep Joomla! Heerenveen is geïnitieerd door HCC Friesland na een aantal lezingen over Joomla! op de HCC avonden in Leeuwarden en Heerenveen. Al snel werden een aantal enthousiaste Joomla! gebruikers gevonden, waaronder Klipper en digibi, die in nauwe samenwerking met HCC Friesland de gebruikersgroep HCC Joomla! Heerenveen van de grond tilden. Vorig seizoen telde de groep ruim 20 vaste (HCC)leden, die inmiddels een interessant maar stevig programma hebben afgewerkt. Tevens is er een aantal werkgroepen van start gegaan. Een beginnersgroep en een templategroep. De beginnersgroep is inmiddels afgerond en de templategroep gaat door.

Samenwerking HCC Joomla Heerenveen en JoomlaCommunity.nl

jchccSinds kort kunnen ook niet-HCC leden deelnemen aan deze gebruikersgroep, zij het tegen een bescheiden vergoeding van de kosten voor de avond zoals ook bij diverse andere groepen gebruikelijk is. Reden voor de gebruikersgroep HCC Joomla Heerenveen om tijdens de Joomladagen in april 2011 eens te peilen of er een vorm van samenwerking met JoomlaCommunity.nl mogelijk zou zijn.

Enkele weken geleden kwamen de organisatoren van de Joomla gebruikersgroep Heerenveen en Sander Potjer van JoomlaCommunity.nl bij elkaar om de samenwerking te beklinken en de plannen voor komend seizoen door te nemen.

Uitgebreid & gevarieerd programma

De Joomla gebruikersgroep regio Heerenveen heeft voor komend seizoen een uitgebreid programma samengesteld bestaande uit thema en werkgroep avonden.

Thema avonden

Elke eerste dinsdag van de maand is de thema avond met een interessant onderwerp over Joomla. Klipper geeft de aftrap op 6 september met het onderwerp Joomla 1.7 Wat is er nieuw en hoe werkt het? Sander Potjer behandelt op 4 oktober het onderwerp CCK extensies en op 1 november gaat Berend Bouma in op sociale media in relatie tot een eigen website.

Werkgroep avonden

Behalve de thema avonden zijn er de werkgroep avonden, elke derde dinsdag van de maand. De werkgroep Joomla 1.7 start in september a.s. terwijl de werkgroep templates verder gaat met het maken van een eigen template voor Joomla 1.6/1.7. Het is ook mogelijk een eigen werkgroep te starten.

Basiscursus Joomla

Naast de reguliere gebruikersgroep bijeenkomsten organiseert HCC Joomla Heerenveen ook een basiscursus Joomla. In 9 bijeenkomsten leer je de basis om een eigen website met Joomla! 1.6 (of nieuwer) te maken en te onderhouden. De kosten hiervoor zijn 90 euro en er is nog maar een enkele plek beschikbaar. Meer informatie over de Joomla basiscursus.

Meer informatie en aanmelden

In de kalender van Joomla gebruikersgroep regio Heerenveen vind je een overzicht van de komende bijeenkomsten waar je tevens kunt aangeven dat je aanwezig bent. Het forum van JoomlaCommunity.nl is inmiddels uitgebreid met een onderdeel voor de gebruikersgroep Heerenveen. Ook op hcc-joomla.nl is alle informatie over deze gebruikersgroep te vinden.

JoomlaCommunity.nl wenst Joomla gebruikersgroep regio Heerenveen veel plezier en succes komend seizoen, en onze hartelijke dank gaat uit naar de organisatoren: Bia Huizenga (digibi), Rineke Rottine (Catrien) en Benno Stulemeijer (klipper).

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.