jc-gebruikersgroep-enschedeOp dinsdag 1 mei hadden we een hele speciale en leerzame bijeenkomst! Sander Potjer heeft twee presentaties gegeven: Rechtenbeheer in Joomal! 2.5 en Template overrides.

Sander is erg betrokken bij de Joomla! community, lid van het Joomla Community Leadership Team en hij is als freelancer gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en realiseren van Joomla! websites en ontwikkelt hij extensies zoals de Joomla ACL Manager voor vereenvoudigd ACL beheer in Joomla 2.5.

JUG053_4mRechtenbeheer in Joomla! 2.5

Sander vertelde eerst over de twee gebieden waar rechtenbeheer op van toepassing is:

  • Access - wie mag wat zien
  • User Actions - wie mag wat doen

Ook de verschillen tussen Joomla 1.5 en Joomla 1.6/1.7/2.5 kwamen uitgebreid aan bod, waarbij al snel duidelijk werd wat een enorme verbeteringen er zijn aangebracht.
Door middel van duidelijke slides vertelde Sander ons over de do's en don't's van het rechtenbeheer.

Bekijk deze slides op: http://www.slideshare.net/sanderpotjer/joomla-25-acl-dutch-joomladays

Aangezien Sander zelf de extensie ACL Manager for Joomla! heeft gebouwd, kon hij ons perfect uitleggen wat de voordelen hiervan zijn. Met deze extensie kun je op een pagina al je rechteninstellingen bekijken voor de gehele website! Dat scheelt een hoop tijd.

De kracht en schoonheid van template overrides

Joomla! template overrides zijn een krachtige mogelijkheid om de standaard Joomla! output & extensies naar eigen wens aan te passen.

Sander laat ons in deze presentatie zien hoe je output kunt beïnvloeden zonder core bestanden aan te passen en dus de aanpassingen niet te verliezen bij upgraden. Daarnaast kun je ook nog creatief bezig zijn en eigen functionaliteit toevoegen. Dat is dan wel weer voor gevorderden ;-)

In de slides staan duidelijke aanwijzingen: http://www.slideshare.net/sanderpotjer/template-overrides-joomladagen-2010-jd10nl

Al met al was het een hele geslaagde avond met een zeer hoge opkomst! We bedanken Sander heel hartelijk voor zijn tijd en inzet. We hopen dat het Kuiernat smaakt!

JUG053_1mJUG053_5m

JUG053_3mJUG053_2m

De volgende bijeenkomst zal op dinsdag 12 juni plaatsvinden (dus voor een keer afwijkend aan de eerste dinsdag in de maand). Geef je hier op voor de bijeenkomst.

1 reactie

EasyDiscuss Avatar
Martine
Hoi, ik heb nog een bon voor gratis halfjaargebruik van de extentie van Sandre. Iemand interesse? Graag een mail.

Reageer

1000 Resterende tekens