In november zullen er 10 bijeenkomsten plaatsvinden van Joomla Gebruikersgroepen in Nederland en België. Doe Joomla kennis op, deel jouw kennis en leer andere Joomla gebruikers kennen!

Iedereen is van harte welkom op een van de bijeenkomsten, van beginnende Joomla gebruikers tot ervaren ontwikkelaars. De toegang is in de meeste gevallen gratis, soms worden nog de kosten voor de zaalhuur gedeeld door de bezoekers. Als er geen gebruikersgroep bij jou in de buurt zijn kan je op het forum kijken of er genoeg interesse is voor het starten van een nieuwe groep, reeds diverse topics staan hierover in het forum! Hopelijk mogen we je binnenkort (weer) op een van de bijeenkomsten verwelkomen!

gebruikersgroepen

Maandag 5 november, 19.30 uur: regio 's-Hertogenbosch

jc-gebruikersgroep-s-hertogenboschHet onderwerp van deze bijeenkomst van de gebruikersgroep regio 's-Hertogenbosch is Joomla security en perfomance optimization. Joomla security door Jisse Reitsma (www.yireo.com - @yireo)

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Maandag 5 november, 20.00 uur: regio Amsterdam

jc-gebruikersgroep-amsterdamJoomla 3.0 is gebaseerd op een nieuw Template Framework. Dat betekent onder andere dat het maken van nieuwe Templates anders gaat; de belofte is dat het gemakkelijker zou moeten zijn. Michiel (geen expert) deelt zijn bevindingen: "Voor Dummies want qua Templates ben ik een Dummy ".

Plus: we gaan een project doen! Bert Bakker heeft een idee waarvoor hij navraagt of de beoogde prospect gebruik wil maken van onze expertise en zo ja, welke huis-stijl daar aan vast zit. Spannend!

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Dinsdag 6 november, 19.30 uur: regio Heerenveen

jc-gebruikersgroep-heerenveenWat is Joomla ACL? Wat zijn de verschillen tussen Joomla 1.5 ACL en 2.5 ACL? Waarom raak je zo snel de weg kwijt in dit toegangs- en rechtenbeheer van Joomla en hoe voorkom je dat? Sander Potjer is dé ACL-specialist. In de Joomla! Special van Webdesigner Magazine heeft hij hierover een workshop geschreven en tijdens deze thema-avond zal hij ons uitleggen hoe het allemaal in elkaar steekt. Sander zal verder kort laten zien wat ACL Manager is en zal zijn presentatie vervolgen met een demo van een paar ACL-cases. Hoe geef je toegang tot een extensie, tot een bepaalde categorie etc..

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Donderdag 8 november, 19.30 uur: regio Zwolle

jc-gebruikersgroep-zwolleHarold Prins (een trouwe deelnemer van onze gebruikersgroep) gaat ons meenemen in de wereld van PHP, de programmeertaal waarin Joomla! is geschreven. Altijd al willen weten hoe de ontwikkelaars vam Joomla! het CMS gebouwd hebben? Neem dan samen met Harold deze duik in de PHP broncode. Een basis kennis van PHP is eigenlijke een must voor elke Joomla! website bouwer. Je kunt dan bijvoorbeeld veel beter inschatten wat de mogelijkheden van Joomla! zijn. Daarnaast is het zelf kunnen aanpassen van plugins en modules een enorme verrijking van je mogelijkheden. En ook in het maken of aanpassen van templates is het gebruik van PHP code enorm handig.

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Maandag 12 november, 20.00 uur: regio Arnhem & Nijmegen

jc-gebruikersgroep-arnhemDe website van onze gebruikersgroep is verhuisd en we kunnen gaan bouwen. www.jugan.nl

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Maandag 12 november, 19.30 uur: regio Alphen a/d Rijn

jc-gebruikersgroep-alphenadrijnThema: Templating in India De bedoeling was dat deze presentatie in oktober zou plaatsvinden, maar door het enthousiasme van Paul en de presentatie over Joomla administratie 2.5 verplaatst naar November. Voor mensen die vanuit Photoshop templates willen laten maken door professionele templaters, overwegend opererend vanuit India.

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Maandag 12 november, 19.30 uur: regio Utrecht

jc-gebruikersgroep-utrechtEnkele van de grootste organisaties en bedrijven ter wereld, zoals de Verenigde Naties, Exact Software en MTV, maken gebruik van het Joomla! CMS als basis voor hun website. Maar ook miljoenen midden- en kleinbedrijven (MKB) gebruiken Joomla!. Hoe kunnen ze omgaan met belangrijke onderwerpen zoals veiligheid, backups en migraties? Aan de hand van de website van Chill Creations zal David-Andrew de Boer laten zien hoe je een Joomla! website met 15.000 gebruikers bijvoorbeeld veilig houdt (Admin Tools), geautomatiseerd backupt (Akeeba Backup) en migreert van Joomla! 1.5 naar 2.5 (SPUpgrade).

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Dinsdag 13 november, 20.00 uur: regio Enschede

jc-gebruikersgroep-enschedeOp de vorige bijeenkomst is afgesproken dat alle aanwezigen deze keer een leuke bijdrage leveren door iets te laten zien wat zij met Joomla of een extensie gedaan hebben. Dit kan een kleine module zijn, een leuke aanpassing, tot een uitgebreid component. Alles mag en alles is interessant!

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Dinsdag 20 november, 19.00 uur: regio Rotterdam

jc-gebruikersgroep-rotterdamWe gaan websites bouwen! Presentatie: themes van Yootheme, Dick Verschuur laat je zien hoe je zelf websites (ook responsive design) kunt maken met het Warp framework (onder voorbehoud). Onze website gaat live http://www.jug010.nl (onder voorbehoud), Roland Dalmulder toont wat je kunt doen met een website voor de gebruikersgroep Rotterdam

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Woensdag 28 november, 20.00 uur: regio Breda

jc-gebruikersgroep-bredaOp deze derde avond zullen we Jisse Reitsma ontvangen die een presentatie zal houden over het maken van templates. Met de groep van 'gevorderde' Joomla gebruikers willen we wederom een brainstorm sessie houden. Samen met jullie willen we kijken hoe we ook voor dit niveau van gebruikers interessante bijeenkomsten kunnen organiseren.

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Reageer

1000 Resterende tekens