Een Pizza, Bugs en Fun is een Joomla bijeenkomst die wereldwijd gehouden wordt. We testen kleine stukjes code die als de test positief is, in de Joomla software worden opgenomen. De editie op vrijdag 11 juli 2014 is een initiatief vanuit de gebruikersgroep Regio Rotterdam en we zijn te gast in een zaal van de RET (de RET is het openbaar vervoerbedrijf in de regio Rotterdam) aan de Kleiweg. De zaal en WiFi blijkt allemaal voortreffelijk geregeld door één van de leden van de gebruikersgroep JUG010.

PBF2014

Wordt het dan een Rotterdams feestje? Welnee!
Uit het hele land komen deelnemers naar Rotterdam voor de Joomla, Bugs en Fun. Sommigen verdwalen in de metro of de tram, of parkeren duur of ver terwijl er voor de deur gratis ruimte bleek te zijn. Dat maakt allemaal niet uit.

Voor beginners en gevorderden

Wist je dat gevorderden ook heel erg beginner kunnen zijn in het testen, ook al programmeren ze zelf allerlei oplossingen in hun eigen websites? Iedereen kan bijdragen en we zien zelfs beginners veel tests achter elkaar uitvoeren, als ze eenmaal ingewerkt zijn. Er is zeker een wedstrijdelement.

Van bugs testen en fun hebben krijg je trek! We lunchen in het bedrijfsrestaurant van de RET. Binnen de kortste keren is het buffet leeggeroofd ;-)

Statistieken na Joomla PBF 2014 RotterdamHet resultaat

En dan weer verder, we gaan 'even klassikaal' en laten het heel testproces nog eens zien op het grote scherm.

Niet iedereen was in onze zaal aan de slag gegaan, in de statistieken zie je ook fanatieke 'thuiswerkers'. Die missen misschien wel het rumoer en de fun, bijdragen doen ze zeker! En meekletsen doen ze ook, in onze Skypegroep. In die groep worden mensen ook op weg geholpen, is het delen van bestanden en links heel makkelijk. En de groep blijft ook na het event actief. In de grafiek zie je de resultaten van de dag.

Iedereen wint!

Joomla wint uiteraard het meest van zo'n testdag. Als het hele testproces doorlopen is worden de stukjes verbeterde code aan de Joomla Core toegevoegd. Ofwel, dan ziet de gebruiker de door jou geteste oplossing in de nieuwste versie van Joomla. 

De organisatie smoest aan het eind van de dag over de winnaars in de zaal. Wie begon heel stil en kwam met de grootste smile helemaal los? Wie gaat er 's nachts nog door en wie heeft het meest geleerd? Wie heeft de meeste tests uitgevoerd? We zetten ze nog even in het zonnetje: Geert, Robert, Niels, Lisette en natuurlijk 'zaalregelaar' Fred. Hun bijdrage aan de Fun is onvergetelijk, net als die van iedere andere aanwezige uiteraard!

En dan: pizza!

Om vijf uur sluiten we de laptops toch echt en wandelen we naar een gezellige pizzeria. Als dank worden de pizza's gesponsored door OSM en de Stichting Sympathy.

Pizza na de Bugs, en nóg meer Fun

Het was een geweldige dag. Op naar een volgende editie!

Heb jij suggesties hoe we zo'n PB&F nog beter kunnen invullen, heb je ideeën voor andere onderwerpen of heb je iets gemist? Wil je een zaal met geweldige internetverbinding sponsoren? Laat het ons weten!

Wil je toegevoegd worden aan de Skypegroep? Connect dan met één van de leden van de organisatie en ze voegen je toe. 

Deze editie is een initiatief van Roland Dalmulder (RolandD en Meta Kruijs (webmaakster). Het organisatieteam van de PBF's in Nederland bestaat verder uit: Josien Verreijt, Peter Martin, Marijke Stuivenberg, Anja Hage, Martijn Maandag en Jisse Reitsma.

Foto's? Delen!

Foto's zijn te vinden met hashtag #pbfnl op social media. Ze worden verzameld en gedeeld via de gallery op Google+
Meer over het event kun je teruglezen in de aankondiging.

Reageer

1000 Resterende tekens