JUG Breda Bijeenkomst 24 november 2015

Jan start de avond. Een introductieronde is deze keer niet nodig….het is ook altijd leuk als een delegatie vanuit Rotterdam bij ons aanschuift! Vanavond hebben we Jisse Reitsma als gastspreker. Voor hij het woord krijgt hebben we nog enkele algemene punten.

Programma 2016
In 2016 zullen we een nieuwe opzet introduceren. We zullen release/software nieuws opnemen. Nico Bouwman neemt JCE op zich, Nico van Leeuwen Hikashop en Jan de nieuwe Joomla releases.   
In januari zal Nico van Leeuwen fotobewerking bespreken met behulp van Irfanview. Edith laat weten Jeroen Molenschot te hebben gevraagd om zijn extensies en Hikashop op te pakken, Jeroen zal het nog laten weten!

Joomladagen
Edith laat weten dat er een ‘call for speakers’ is uitgestuurd door de organisatie van de Joomladagen. Om het programma zo goed mogelijk samen te stellen is iedereen welkom om een onderwerp aan te dragen of zelfs een presentatie in te dienen. Via deze link kun je een idee insturen of jezelf aanmelden als spreker; https://docs.google.com/a/joomladays.nl/forms/d/1dzcJOCurrtrACHLf1rX6UJsUxKliFoQEbGhudMXXWcE/viewform
De Joomladagen zijn vanaf vrijdag 15 t/m zondag 17 april 2016, en worden weer in het Conferentiecentrum Woudschoten in Zeist gehouden.

Jisse Reitsma (Yireo) over zijn Joomla extensies

Jisse start door zich voor te stellen. Hij is eigenaar van Yireo en werkt met Magento en Joomla. Daarnaast heeft hij reeds meerdere boeken geschreven waarvan de laatste voor de Plugins in Joomla is. Aangezien Magento met versie 2 komt, heeft hij besloten een training hiervoor te organiseren voor 200 personen. Hier is hij behoorlijk druk mee!
Vrijwel alle extensies die Jisse heeft ontwikkeld zijn vrij verkrijgbaar, indien je support wenst is er een abonnement beschikbaar.

Dynamic 404
Deze extensie laat je zoeken in de database van de website op basis van een foutieve url. Deze kan ook automatische re-directs creeren. De Dynamic 404 Error pagina is speciaal voor developers. Hiermee kun je zelf een foutmeldingspagina maken.

Jisse start zijn presentatiie

Simple Lists
Met behulp van simple lists kun je bijvoorbeeld FAQ overzichten beheren. Dus een overzicht van de vragen waar je op kunt klikken en weer terug kunt springen naar de bovenkant van de pagina.
Je kunt via de instellingen deze functie ook koppelen aan een tekst, plaatje (hierdoor ook als fotogalerij te gebruiken) en een link. Een downloadpagina is hiermee ook mogelijk.

Tweet Scheduler
Met deze extensie kun je berichten herplaatsen. Na een ingesteld tijdvak - kun je een soortgelijk bericht nog eens posten. Een koppeling met Linked-In, Facebook en Twitter is inbegrepen.

Email Scheduler
Deze extensie werkt identiek als de tweet scheduler, maar dan met emails. Deze is tevens koppelbaar met VirtueMart en Hikashop. Je kunt hiermee bijvoorbeeld mails uitsturen na registratie als gebruiker op je website of bijvoorbeeld 2 weken na aanschaf van een product een mail om een review te vragen.

Language Domains
Meertalige sites op 1 site samenvoegen. Alle domeinen komen op 1 account. Bij de taalkeuze volgt een verplaatsing naar de toebehorende domeinlocatie als bijvoorbeeld .uk, .be of .de

AutoCorrect
Deze haalt automatisch een extra punt weg aan het einde van een titel,
opschonen html code in artikelregels

Font Awesome
Hiermee kun je heel snel icoontjes toevoegen in een website.

Jisse tijdens zijn presentatie

Static Content
Met deze extensie kun je de hostname aanpassen t.b.v. template en media bestanden. Dit kan eventueel in combinatie met CDN.

SEF test
Deze extensie analyseert het item id en maakt het mogelijk om de url vriendelijke opbouw per sessie op de ‘live’ site uit te zetten.

Scriptmerge
Dit is de meest gewilde extensie van Jisse, hij vertelt dat deze extensie JavaScript en CSS samen kan voegen, comprimeert en diverse opties aan/uit zet.

Wil je de slides terugzien van Jisse’s presentatie kijk dan hier; http://slides.yireo.com

Afsluiting

We zijn iets uitgelopen vanavond maar de avond was meer dan leerzaam en leuk. Wij bedanken Jisse dan ook graag met een voor hem ‘nieuw’ biertje uit Breda en hopen hem graag nog eens terug te zien...wellicht over een onderwerp als ‘security’.

JUG Breda bedankt Jisse
Hoe dan ook was dit een zeer waardige afsluiting van 2015 voor ons. Wij wensen iedereen alvast hele fijne feestdagen & zien jullie zeker dinsdag 26 januari 2016 weer terug.

Dan starten we weer met een open ‘Dr. Joomla’ avond. Iedereen heeft immers weer wat tijd om met Joomla aan de slag te gaan. Hieruit zullen zeker weer een aantal interessante vragen naar voren komen.

Meld je aan voor deze avond!
http://www.joomlacommunity.nl/joomla-gebruikersgroepen/regio-breda/details/611-jug-bijeenkomst-26-januari-2016.html


Tot volgend jaar -  tot 26 januari !

Met vriendelijke groet,
JUG Breda

Jan van Kuijk, Nico Bouwman, Nico en Edith van Leeuwen

Reageer

1000 Resterende tekens