Jan start stipt om 8 uur met de bijeenkomst. Vanwege een nieuwe bezoekster doen we een voorstelronde.

RS Pagebuilder
Jan - ondanks enorm verkouden - geeft een presentatie over RS pagebuilder. Hiermee kunnen o.a. 1-page websites gemaakt worden. Deze komt onder de componenten te staan, waarvanuit je de pagina gaat opbouwen.  Hij laat RS Juno zien met de mogelijkheden van de posities.

RS Vario matcht met Pagebuilder en wordt ook gratis ter beschikking gesteld. Niet iedere template zal met Pagebuilder 100% compatibel zijn.
Jan toont een demo. Het ligt ook aan het niveau van de eindgebruiker wat wijsheid is om aan te bieden.

Na zijn presentatie vertrekt hij.....beterschap, Jan!
Jan geeft een demo RSPagebuilder

Nieuwe Joomla Community site
Na onze pauze laat Edith de nieuwe Joomla Community site zien. Ze loopt in het kort even alle pagina's door; de pagina's met nieuws, downloads, forum en agenda zullen de belangrijkste voor ons zijn.

Joomladagen 2017
Ook neemt ze nog even de tijd om de Joomladagen toe te lichten. Dit wordt weer georganiseerd vanaf vrijdagmiddag 31 maart tot en met zondag 2 april in Woudschoten (Zeist).
Inmiddels is ook het programma bekend. Mocht je geen tijd hebben voor een heel weekend, kijk dan welke dag jouw voorkeur heeft in de presentaties.
Vrijdagochtend is er een administratorsexamen (hier komen kosten bij kijken), vrijdagmiddag is er een Bugs & vertaalsessie.
Mocht je wat reclame voor de Joomladagen willen maken dan zijn banners en tekst te vinden voor extra PR op de Joomladagen site.
PS Er is ook een partnerprogramma voor de partner die wel mee wil maar de presentaties niet ziet zitten!

Er wordt hierna geïnformeerd naar de examen vragen - Wilco reageert dat deze uiteenlopen, maar voor een administrator te doen zullen zijn. Je kunt echter niets opzoeken en zult dit uit je hoofd moeten doen.
Hij verteld ook dat dit examen voor de hobbyist onder ons niet geschikt zal zijn.

De JUG Breda bezoekers

Hierna pakken we de Dr. Joomla vragen op;

Fred had een nieuwe gebruiker met verkeerd emailadres aangemaakt. De mail leverde een bounce op. Hoe is dit op te lossen.
Je moet dit corrigeren in de backend, daarna via frontend de optie 'wachtwoord vergeten' kiezen en de mail voor de wachtwoordreset laten sturen.

Fred liep ook nog tegen een punt aan met een formulier voor de naw-gegevens. Hierin stond een Amerikaanse notatie ingesteld, hierdoor kwam een ongeldige invoer - geeft een foutcode in validatie emailadres.

Nico Bouwman wilde graag weten hoe het meten van Google Analytics in Hikashop in te stellen is.
De oplossing is meegegeven omdat Jan eerder naar huis ging.

Jeroen heeft een paar vragen over zijn probeersite. Probeertemplate - bij wijzigingen de andere 2 kwijt en heeft moeite met JCE editor. Tiny MCE - nieuwe versies wordt lastig....m.i.v. Joomla 3.7 wordt dit geheel anders

Jeroen vraagt aan Nico Bouman de Snippets nog eens opnieuw te tonen. Nico herhaalt de demo van de vorige keer.

Tom laat zijn site zien maar tekst blijkt niet responsive. De tekst staat in UiKit, de Slider is de boosdoener. Deze moet dan eigenlijk uitgezet worden. Het advies is om 2 verschillende sliders in te stellen. Eén voor de desktop en één voor de mobiele versie.

Nico Bouwman laat de snippets nog eens zien
Einde avond

Volgende bijeenkomst is op dinsdag 21 februari i.v.m. carnaval. Edith is nog op zoek naar een gastspreker en zal proberen iemand te vinden die wellicht zijn of haar presentatie wil komen oefenen voor de Joomladagen.
We zijn iets uitgelopen en sluiten de bijeenkomst om 22.15 uur.

Reageer

1000 Resterende tekens