Workshop RSForm! Pro (Een extensie van RSJoomla!)

Een initiatief van de JUG010! (organisatoren: Fred van der Neut, Arie Smitskamp en Etienne Martens)

In deze workshop wordt gebruik gemaakt van RSForm! Pro. RS Form! Pro is een extensie die (vanaf) 19,- euro (ex BTW) kost en verkrijgbaar is bij RSJoomla!

Voor deze workshop installeren we centraal de laatste Joomla! versie met een geïnstalleerde RSForm! Pro (laatste versie). Iedereen die meedoet met deze workshop krijgt als super-administrator de login-gegevens hiervan.

WiFi is ter plekke aanwezig.

Dit is geen cursus maar een workshop waar we van elkaar leren. Eigen inbreng van eenieder wordt dan ook op prijs gesteld. Het kan zijn dat je met een “huiswerk” opdracht naar huis gaat om dit vervolgens uit te zoeken en de volgende keer te presenteren aan de groep.

Waarom doen we dit. Regelmatig is, voornamelijk vanwege de korte tijd, alleen een bepaald onderdeel van RSForm! op een JUG-bijeenkomst ergens in het land ter bespreking. Uiteraard is dit prima. Deze workshop is bedoeld om heel de extensie van begin tot eind met elkaar uit te pluizen, en hiervoor is veel meer tijd nodig.

In de workshop komt aan de orde;

Componenten: Taalkeuze, al de formulier velden, meerdere pagina’s, geavanceerde formulier velden (voor zover dit mogelijk is, dit ivm benodigde thirtparty extensies), reCaptcha v2, betaling (voor zover dit mogelijk is, dit ivm benodigde thirtparty extensies)

Eigenschappen: Responsive layouts, opties, ontwerp, formulier, scripts, extra’s.

Overige zaken: dupliceer, kopieer naar ander formulier, beheren inzendingen, configuratie, exporteren/importeren van formulieren, etc.

Voor deze workshop plannen we 4x één avond (van 19:30 uur tot 22:00 uur) per week. We weten nog niet of we alle 4 de avonden nodig hebben, we zien wel.

Deze workshop is gratis, tevens krijg je gratis koffie / thee / chocolademelk / water.

De ruimte waar de workshop wordt gehouden kunnen maximaal 16 personen in, wil je meedoen meld je dan snel aan!

De datums zijn: 18 juni, 25 juni, 2 juli en 9 juli.

Diegenen die zich hebben aangemeld ontvangen per e-mail een uitnodiging waarin ook de locatie staat vermeld. De locatie is in Rotterdam op de kop van zuid. De locatie is prima met metrolijn D en E (uitstappen station Wilhelminaplein) en Tram 23 en Tram 25 (uitstappen halte Wilhelminaplein) te bereiken. Gratis je auto parkeren in Rotterdam is altijd lastig. De auto parkeren is gratis op de P+R terreinen, vandaar kan je met het OV.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier.

Reageer

1000 Resterende tekens