Op 23 april, net na de Joomladagen, is er in Rotterdam weer grote opkomst bij de Joomla Gebruikersgroep, ofwel onze JUG010. We krijgen er geen genoeg van!Nieuws
De nieuwste versie 3.1 van Joomla komt uit, tagging is een nieuwe functie. Houd het nieuws over Joomla en tagging zeker in de gaten.

Nieuws van de Joomladagen: via de site http://www.joomladagen.nl vind je de terugblikpagina, met alle foto’s, presentaties en filmpjes. Heb je zelf foto's? Zet ze dan ook op Flickr met hashtag #jd13nl

Nieuwsbrieven

Evert Bal trapt af met een kernachtig verhaal over e-mail marketing in het algemeen.
Nieuwsbrieven verzenden heeft zeker nut! Het versturen van nieuwsbrieven kan een succesvolle methode zijn voor het bereiken van je businessdoelen.

Een half afgemaakte nieuwsbrief? Maak tijd en maak het af! Zonder druk op de Verzend-knop bereik je zeker niet je doel. Al spreek je maar twee mensen aan met je campagne, dan is je doel al bereikt. Je hoeft niet veel te vertellen, als jíj het maar vertelt.

Dick Verschuur geeft een presentatie over het versturen van nieuwsbrieven uit je website uit je website via AcyMailing (enterprise). Hij vertelt daarbij ook over de toepassing van campagnes, het automatisch versturen van nieuwsbrieven volgens schema's en voorwaarden en ook over het verzenden van je mail via SMTP bij externe mail-providers.

Het grote voordeel van digitale nieuwsbrieven is dat je kunt zien wat er met je nieuwsbrief gedaan wordt. Gelezen of niet? Met drukwerk mis je dat, en je hebt altijd kosten voor DTP en verzendkosten en je weet niet wie je bereikt.
Statistieken vertellen je precies waar je het de volgende keer over moet hebben. Je ziet wie klikt op welk onderwerp.

Nieuwsbrieven via je eigen site heeft een groot nadeel, je mail kan als spam gezien worden.
Bij shared hosting wordt de serverruimte gedeeld met andere gebruikers en als een andere gebruiker niet zo netjes werkt, kan het voorkomen dat het IP-adres op een blacklist terecht komt. In AcyMailing kun je instellen met welke server je verstuurt, om blacklisting te voorkomen. Zorg dus dat je mailing niet in spamfilters verdwijnt.

Stefan Looij presenteert over offsite email marketing services als MailChimp, Your Mailing List Provider (YMLP), GetResponse en Campaign Monitor. Amazon Webservice werkt met Sandy en daarmee kun je meer gratis nieuwsbrieven verzenden. YMLP is voor de eerste 1000 mailadressen nog gratis en het programma is Nederlandstalig.

Gebruik altijd een subdomein voor mailing. Een webserver is een ander soort server dan een webserver. Je hebt een mailserver nodig omdat die daarvoor speciaal ingericht is.

Kijk waar je lezers op klikken. Test ook eens of een link met een pijltje beter werkt dan een gewone tekstlink.

Pharmacy hack

Elke maand hebben we wel een probleem voor Dokter Joomla.
Roland Dalmulder vertelt wat je moet doen als je site gehackt is en laat geïnfecteerde site en aangepaste bestanden zien. Zoek naar het bestand wat aangepast is, en verwijder dat.

De beste oplossing voor een gehackte site is (helaas): bouw een nieuwe site! Zelfs je oude database overzetten kan weer tot nieuwe problemen leiden.

FTP is niet een heel veilig protocol. Goede hostingproviders bieder meer veiligheid en informeren je over de gevaren als het updaten van Joomla en/of extenties. Wist je dat het veelgebruikte Filezilla niet heel veilig is? Je slaat er namelijk al je wachtwoorden in op, in een XML-bestandje.

Meedoen?

Wil jij ook eens aanschuiven bij de Gebruikersgroep in Rotterdam, de JUG010? Of meedoen met de developers in de JDG? Kijk dan agenda van de JUG010.
Aanmelden is niet verplicht, er is een gezellige bar, veel interactie, meestal wel tijd voor vragen aan Dokter Joomla. We eten van te voren met meestal een flinke groep.
Je bent gewaarschuwd: de groep is groot, deelt heel veel kennis en het blijft meestal niet bij één keer meedoen!

Je bent van harte welkom!

Reageer

1000 Resterende tekens