Agenda

agenda jan 2019

 

Verslag JUG Rotterdam 14 januari 2019

Na gezellig met elkaar het diner te hebben genuttigd gaat de 1e JUG010 meeting van 2019 van start. Er zijn dit keer 3 nieuwe/opnieuwe Joomlers aangeschoven en zij zijn natuurlijk van harte welkom geheten.

Terugkijken op 2018 kunnen we constateren dat Joomla! in 2018 12x is geüpdatet begonnen met versie 3.8.4 en uiteindelijk uitgekomen op versie 3.9.1. Met uiteraard de belangrijkste van 2018 versie 3.9.0 met daarin de Privacy Tool Suite.

Schermafbeelding 2019 01 14 om 22.52.20

Vooruitkijkend in 2019 zien we dat Joomla! versie 4 aan de horizon gloort, we zien wel of Joomla! 4 in 2019 het daglicht gaat zien. Om dit te bewerkstelligen is Joomla 4 alpha 7 al uit te testen. We nodigen je uit, om altijd het nightly build pakket te gebruiken (dat iedere nacht bijgewerkt wordt). Denk eraan dat dit een Alpha versie is en niet geschikt is voor gebruik op een productie website. Het is alleen om te testen. Zie verder: https://www.joomlacommunity.nl/nieuws/versies/1429-joomla-4-komt-er-aan
Joomla! 3.9.2 RC is inmiddels ook gepubliceerd wat inhoudt dat binnen een paar dagen tot weken we een update naar (een stable) Joomla! 3.9.2 kunnen verwachten

Yootheme Pro heeft een update gehad naar versie 1.17. Dit is een major-release waarbij een flink aantal UI-verbeteringen zijn doorgevoerd, waaronder;

  • Add local style library
  • Add footer layouts to library
  • Add Cookie Banner panel to settings
  • Add delete buttons to menu item and module modal (Joomla)
  • Add option to extend the max width to left or right in sections and rows
  • Add option to remove left or right section/row padding to all media elements
  • Add box decoration option to builder elements
  • Add inline SVG option to Accordion, Popover, Slideshow, Switcher and Table element
  • Add option to shrink thumbnav into a single line in Slideshow element
  • Add option to insert layout from the library at the top of the current layout

Een goede impressie (filmpje) van dit alles is te zien op: https://youtu.be/6HpaOc4hgKg

-----------------------

JED top10 van de maand
Van de circa 50 maandelijkse nieuwe Joomla! extensies die in de JED verschijnen presenteert onze JEDjockey (Arie Smitskamp) zijn top10 vandaag aan u.


Hoofdonderwerp: JooNext: the all in one Template (door Maarten Blokdijk)

Maak een prachtige website met de, alles in één responsive, JooNext Template.  Maarten Blokdijk geeft een uitgebreide presentatie van zijn JooNext template. JooNext is gratis te gebruiken en te downloaden op de JooNext website. Mogelijkheden ten over om een schitterende vormgeving voor jouw website te maken met JooNext. Naast de gratis versie  zijn er ook commerciële versies verkrijgbaar tegen een gering bedrag. Ook besteed Maarten aandacht aan de vele modules die mooi te gebruiken zijn met JooNext. Na afloop is Maarten hartelijk bedankt voor zijn presentatie en het enthousiasme van Maarten waarmee hij over JooNext kan vertellen.

joonext2

Dokter Joomla!

Een vraag? Een probleem waar je al uren op zit te staren? Het forum in het echt: stel je vraag en we gaan samen op zoek naar het antwoord.
Diverse vragen zijn aan de orde gekomen en ter plekke besproken/behandeld.

Rond 22:30 uur ronden we af.

 

 

Volgende JUG010

Schermafbeelding 2019 01 13 om 08.58.02De volgende JUG010 is op dinsdag 12 februari 2019.
Het hoofdonderwerp deze avond is FABRIK. Arend-Henk Huzen komt vanavond langs en geeft een praktische demonstratie van een toepassing van Fabrik. Ter voorbereiding hierop kan je onderstaand filmpje bekijken en uiteraard de website van Fabrik.

 

Kom je ook!

Kom ook naar de gezellige JUG010 avonden!

Sponsoring JUG010

Dankzij onderstaande sponsoren van de JUG 010 in 2018 is de deelname slechts 5,00 euro per persoon. De JUG010 bijeenkomsten zijn gratis voor Sponsoren en 3x voor Joomla! starters/beginners.

SPONSOREN JUG010:

 sponsorsjug010

Reageer

1000 Resterende tekens