logo JUG010

Op 18 maart 2014 komt de Gebruikergroep Regio Rotterdam weer bij elkaar. Zo'n 20 deelnemers waarvan er veel regelmatig terug komen.

com_aantafel
We upgraden met zijn tienen de clubavond naar versie 2.0 met de extensie com_aantafel. De functionaliteit de clubavond (de core bestaat uit de bijeenkomst zelf) kun je op een heel eenvoudige manier upgraden door installatie van het (geheel gratis) component com_aantafel.
Met deze extensie kun je niet alleen een gezellige maaltijd downloaden maar het biedt ook uitgebreide mogelijkheden voor communicatie met joomla_users en joomla_userspro. Door gebruik van deze extensie worden contacten en samenwerkingsverbanden op een eenvoudige manier gerealiseerd.


De installatie van deze extensie is heel eenvoudig: in plaats van rond 19:00 uur kom je tussen 17:00 en 18:00 uur naar Dylan’s en neem je aan de stamtafel plaats. De rest gaat vanzelf. Deze upgrade is erg populair (er gaan zelfs stemmen op om het op te nemen in de core zelf) en heeft van de gebruikers een rating van 5 sterren gekregen!
De maaltijden zijn uitstekend en bovendien heel economisch geprijsd (de extensie zelf is gratis, het gebruik niet). Wanneer je ook zin hebt om met ons mee te eten hoef je daarvoor geen afspraak te maken.

Nieuws uit de community
Hebben jullie gezien dat..? Wie nieuws heeft meldt nieuws.

Wat elke bijeenkomst terugkomt is melden welke versie van de Joomla software beschikbaar is en je krijgt de highlights uit de versies mee. Tijdens een vorige bijeenkomst hebben we 3.2 eens goed bekeken.
Deze keer bekijken we eens goed welke versies je het best kunt gebruiken. We nemen de versies van Joomla nog eens door aan de hand van de presentatie van Sander.

Presentatie 'Inzicht in websitedoelen met RSForm!Pro en Google Analytics'
Anja Hage laat zien dat doelen van je website essentieel zijn om de statistieken goed te kunnen analyseren en om gericht actie te ondernemen met het optimaliseren van je website. Ze doet daarmee de tryout van haar presentatie voor de Joomladagen.
De deelnemers mogen heerlijk feedback geven op de Prezi, geven tips om plaatjes aan te vullen en testen of het leesbaar is achterin de zaal. Zo weet Anja al welke vragen er misschien komen en we geven haar de tips en trucs voor een nog betere presentatie mee.
Voor en door de community dus!

Dokter Joomla!
Een vraag? Een probleem waar je al uren op zit te staren? Het forum in het echt: stel je vraag en we gaan samen op zoek naar het antwoord.

Deze keer kijken we naar PHP-versies. Je hostingprovider meldt dat er een nieuwe PHP versie op de server geïnstalleerd wordt. Wat betekent dat eigenlijk? Waar moet je op letten en hoe pak je het aan als je fouten krijgt.
Na nog een aantal vragen uit de groep, blijkt de avond weer veel te kort.

Tot de volgende maand!
Wil je ook een keer de sfeer proeven of je brandende vragen beantwoord hebben? Vragen of wil je eens bij ons komen presenteren of een tryout doen? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Aanmelden voor onze bijeenkomsten is niet nodig, je kunt altijd vrijblijvend binnenlopen en meedoen. Voel je vooral welkom, of je nu webdeveloper of vrijwilliger voor een vereniging bent, beginner of professional.

Kijk in onze agenda voor de volgende bijeenkomst. Tot dan!

Reageer

1000 Resterende tekens