Opening

Arie opent de avond en heet iedereen welkom. Een paar oude bekende, de vaste kern een een nieuwe gezicht zijn vanavond gekomen op de JUG010. Een goede opkomst van belooft een leuke avond. Na een kort welkomswoord begint de avond met een voorstelrondje.

Nieuwtjes en ontwikkelingen

Hoofdpresentatie van de avond: Joomla! of Wordpress.

Maarten Blokdijk neemt de groep mee in een vergelijk tussen beide systemen. Zijn presentatie is hier te downloaden. Na de pauze nemen we een kijkje onder de motorkap van Wordpress en wordt in no-time een kale installatie voorzien van een mooi template met een demo site. Gedurende dit proces ontstaan leuke discussies, en zonder bevooroordeeld te zijn laat Maarten zien wat Wordpress kan. Een mogelijke conclusie is dat het niet aan de software ligt, maar dat de oplossing van de 'klant' het uitgangspunt moet zijn in de keuze van een CMS. Erg leuk om eens te zien wat er mogelijk is met elkaar duidelijk te bespreken waarom wij toch vaker Joomla prefereren boven Wordpress.

Doctor Joomla

Een 3 tal vragen zijn binnengekomen:

  1. Rob van Steenhoven: Werkt Joomla 3.9.6 met php 5.6 -> Dokter Joomla: Antwoord JA. ( Een documan upgrade gaf errors, en voor een update was een lagere PHP versie vereist)
  2. Bert Mastenbroek:

    Een klant van mij wil automatisch nieuwe Joomla-artikelen laten plaatsen op Facebook en LinkedIn. Dat is mogelijk middels een extensie (zie Extly.com) en daarvoor zijn API-keys nodig, voor beide platforms.Nu heeft Facebook het beleid voor het automatisch posten aangepast en men wil vooraf een App Review doen. Men wil dus zien en zelf testen hoe het automatisch posten van berichten straks gaat werken.Wie heeft er ervaring met het indienen van een App Review bij Facebook?
    Dokter Joomla: Dit is een vernieuwd facebook issue. ivm security en privacy. Er zijn tools, zoals bijvoorbeeld easyblog die zeggen dit te kunnen. Anders moet je toch een APP laten reviewen door Facebook.

  3. Rob van Steenhoven: Niet echt een probleem maar meer een mededeling: er was een update van acymaling vereist om deze met alle browsers goed te laten werken. De klant gaf te snel de schuld aan Joomla, terwijl een browser update voor functionele wijzigingen soms gewoon vereist is. " Ik weet dat het een voortdurende wedstrijd is tussen compatibiliteit en veiligheid. Helaas zijn de gebruikers meer assertief dan bekwaam, en natuurlijk ligt aan Joomla…."

Meedoen?

Wil jij ook eens aanschuiven bij de Gebruikersgroep in Rotterdam, de JUG010? Aanmelden is niet verplicht, er is een gezellige bar, toegang is GRATIS, veel interactie, meestal wel tijd voor vragen aan Dokter Joomla. We eten van te voren met meestal een flinke groep. Je bent gewaarschuwd: de groep is groot, deelt heel veel kennis en het blijft meestal niet bij één keer meedoen!

Je bent van harte welkom!

 

 

1 reactie

EasyDiscuss Avatar
Bert Mastenbroek
Complimenten aan de nieuwe organisatoren van de JUG010, leuke opzet voor de bijeenkomst gekozen. Tot volgende maand!
0

Reageer

1000 Resterende tekens